Poszukuję filmów o samurajach lub ogólnie Japoni. Oczywiste jak np. Ostatni samuraj, siedmiu samurajów czy np. shinobi oglądałem. Trudno się szuka w katalogu. Znacie coś dobrego/wartego oglądania?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Zrodlo

Serial "Szogun" z Chamberlainem i Mifune.

7 samurajów
Sanjuro - samuraj znikąd
Droga samuraja
Ostatni samuraj
Honor samuraja
Samuraj
Samuraj morderca
Samuraj kowbojem
Afro Samurai
Samurai champloo
Samurai X
The Twilight Samurai

Zrodlo

"Twilight Samurai" - jeden z lepszych filmów o samurajcach, jakie miałem przyjemność oglądać.

Zrodlo

Straż przyboczna, Sanjuro - samuraj znikąd, Ran, Sobowtór, Tron we Krwi, Rashomon, Saga o Dżudo, Ukryta Forteca, Kwaidan - opowieści niesamowite, Bunt, Seppuku, Niebo i Ziemia, Zatoichi.

Zrodlo

Jeszcze warto wspomnieć o "Po deszczu"(Ame agaru).

Zrodlo

http://www.filmweb.pl/Kobieta+z+wydm+1964+o+filmie,Film,id=31739

hauser

mpd - nie wiem czy to polecasz czy po prostu jak sam szukałem wpisałeś 'samuraj'. Ale jednak to drugie. Zresztą 7 i ostatniego sam wymieniłem.

Dzięki za reszte, jest z czego wybierać. Zatoichi i filmy kurosawy oglądałem- Tron we krwi, ukryta forteca

Zrodlo

Jak sie domyślam, widziałeś Zatoichi Kitano, ale warto poszperać wsrod innych Zatoicihich, których powstało od groma i jeszcze trochę ;)

Dobry_2

szogun-serial dobry, ogladalem na tvp1 jak jeszcze lecial. Co do zatoichi chodzilo mi o film kitano o reszcie mysle ze nie warto, za duzo ich.

Zrodlo

"Wojownicze Żółwie Ninja III" w tej części legendarnego cyklu bohaterowie przenoszą sie w czasie to starożytnej Japoni.

ProF_A_N_

ii nie i

ProF_A_N_

Polecam Wściekłe pięści węża i miasto przemocy - samuraje w trochę inny wydaniu :)

Zrodlo

Z niewymienionych wcześniej: Człowiek zwany Dora-heita, Tabu. Jeśli interesują Cię też filmy luźno związane z tematem to polecam Ghost Dog: Droga samuraja.

Sardesh

dzieki! a tak propo= powinno być chyba samurajowie :]

Zrodlo

O właśnie, Samurai Champloo jest dobry. Takiego połączenia jeszcze nie widziałem. Warto obejrzeć całą serię..