Podajcie pare tytułów filmów, po których chce sie płakac, takich bardzo smutnych...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Magnum_

za chwile ktoś ci tu wymieni "Szkołę uczuć" hehe

nie oglądałem tego czegoś ale tu jakiś kult tego filmu powstał :D

mikesz

Nie oglądajcie "Szkoły uczuć", to straszne badziewie.

Veda12

Podpisuje się pod Twoją opinią. Szacunek.

Veda12

Nie wierzę własnym oczom!! Jak ktoś może powiedzieć, że szkoła uczuć jest badziewna!! To piękny film! Rozumiem każdy może mieć własne zdanie, ale na tym forum pisze się tytuły smutnych filmów, które polecasz, a nie krytykowanie filmu!
Ja polecam:
Szkoła uczuć
Zielona mila
Troja
Edward nożycoręki
Twój na zawsze
Podaj dalej
I jeszcze wiele innych, nie chce mi się pisaćXD

Veda12

jak można nie lubieć 'Szkoły uczuć' ? ten film jest piękny !

Magnum_

"Zielona mila" :)

Super film, który nie tylko wzruszy, ale i skłoni do głębszych przemyśleń.

Kuros

no tak sie składa ze te 2 filmy oglądałęm :P moze cos jeszcze?

Magnum_

Ja uważam że własnie "Zielona Mila" jest bardzo smutnym filmem, a jednocześnie zgłębia jakiekolwiek przemyślenia. Ponadto uwazam, że także "Przerwana lekcja muzyki" zasługuje na to miano.

McSpider

pianista, imie rozy, nie wiem ale pamietam ze jak te filmy ogladalam to
bez chusteczek sie nie obeszlo ;p

Miss_Murder_2

maska (1985)

Camil

Z pewnoscia musisz zobaczyc 'Gdyby jutra nie było' jesli lubisz takie filmy!

Magnum_

pink floyd the wall

Magnum_

Dom z piasku i mgły - piękny film, ale smutny i ciężki - nie w znaczeniu negatywnym, tylko hm.. film mi się bardzo podobał, ale nie jest to film, który się chce obejrzeć ponownie - jest po prostu zbyt przygnębiający!

Świetna rola Jennifer Connelly i piękne zdjęcia!!

Magnum_

"Gra o życie" z Nicole Kidman i Michael Keaton'em...

Magnum_

moim zdaniem możesz obejrzeć "przekleństwa niewinności", zawsze mnie jeszcze rozczula "edward nożycoręki" i końcówka "blow", "donnie brasco", nie wiem jak reszta ale mi się chce ryczeć pod koniec "requiem dla snu", "Skazani na Shawshank", jeśli dobrze pamiętam to film "Uśpieni" też mnie wzruszył, no i heh "pluton", śmierć Eliasa była bardzo smutna...
pozdro

Magnum_

Wesele Muriel,Czas motyli

DaNx

Mi sie chciało płakać po obejrzeniu filmu Hooligans. Dlatego, że nie mogłem się pogodzić z faktem, że taka średnica została filmem ostatniego roku wg użytkowników fw.

Boora

Dwa filmy z Robinem Williamsem "Między piekłem a niebem", "Człowiek przyszłości".
Oraz "człowiek słoń" z 1980.

nolbex

Zdecydowanie Pianista i Tańcząc w ciemności... mogę polecić jeszcze Dzieci Gorszego Boga i Stalowe Magnolie.

justszczyg

"podaj dalej"
(za krooooooooootki post :D)

nolbex

"Człowiek słoń" zdecydowanie...dorzucił bym jeszcze "Życie jest piękne", można popłakać z radości....by pod koniec....

użytkownik usunięty
Magnum_

K - Pax, Szeregowiec Rayan, Piękny Umysł,Joe Black, Miasto Aniołów, Uśpieni,American Beauty, Duze Zwierzę, Godziny, Zaklinacz Koni, Leon Zawodowiec,

użytkownik usunięty

"K - Pax, Szeregowiec Rayan, Piękny Umysł,Uśpieni,American Beauty" jak po tym plakalsa to idz sie leczyc

użytkownik usunięty

Jeśli nie rozumiesz idei tego portalu to nie obrażaj innych i zaloguj się a Nk

Magnum_

zdecydowanie wart obejrzenia jest piękny i zarazem bardzo smutny japoński Crying out love

staszki

Gorąco polecam film "Złodzieje rowerów" ale może być problem ze zdobyciem go

Magnum_

Wedłóg mnie Titanic, Piękny umysł, Filadelfia, Karol-Papież który pozostał człowiekiem.

Magnum_

No zapomniałam jeszcze o Simon Birch . Ja przynajmniej pzytym filmie pare łez uroniła.

Magnum_

"Lista Schindlera", "Honor Kawalerzsyty", "Zwyczajni ludzie", "Strach na wróble", "Shooting Dogs", "Wybór Zofii", "Pluton", "Zabić drozda", "Moulin Rouge", "Rzeka tajemnic", "Million Dollar Baby", "Filadelfia" i oczywiście "Król Lew" i "Bambi" ;-)
Z tych filmów płakałam tylko na "Honorze kawalerzysty" i być może za pierwszym razem na "Królu Lwie", nie jestem pewna. Ale wszystkie te filmy są dosyć smutne. Ostatnio na "Shooting Dogs" byłam bliska łez.

Veda12

"Titanic" oraz "Tajemnica Brokeback Mountain" to pierwsze co przchodzi mi na myśl. Może jeszcze "Requiem dla snu". W filmach jest tak, że największą część łez wyciska z nas sama muzyka, polecam :)

YOUR_FAVOURITE_UNCLE

Nae meorisokui jiwoogae

Veda12

Jeszcze "Wichrowe Wzgórza" mi się przypomniały, też super.

Veda12

Zdecydowanie "Shoothing Dogs".

Magnum_

No więc tak: *"Braveheart", *"Lista Shindlera", *"Pianista", *"Million Dollar Baby", "Uprowadzenie Agaty", "La Bamba", *"Człowiek w Ogniu", *"Apartament", *"Casablanca", *"Wichry Namiętności", *"Joe Black", "Szkoła Uczuć", "Wzgórze Nadziei", *"The Last Time I Saw Paris", "Uśpieni"... Jest Dużo więcej ale nie przychodzi mi w tej chwili do głowy, no "Bodyguard" jeszcze...
*(filmy które szczególnie polecam)

Magnum_

teksańska masakra i hostel, jeśli chcesz sobie popłakać... niektorzy płacza na tym ze śmiechu, inni opłakują los Nispela i Tarantino,zastanawiając się, jak można nagrać tak żałosne filmy, po których aż smutno sie robi...

nija_3

simon birch

Magnum_

Filadelfia. Bardzo smutny film. A tak poza nim to: Zielona Mila, Życie Carlita i dużo innych

Magnum_

"Pamiętnik", "Kochanek" i "Wzgórze nadziei", ale to ostatnie ktoś już wymienił :P

pasillo

1. Człowiek w ogniu
2. The Mask (1985)
3. W stronę morza
4. Chłopaki z sąsiedztwa
5. Pukając do nieba bram
6. I'am David (2003)
7. Prosta Historia
8. W imię ojca
9. Marzyciel
10. Ptasiek
11. Rain Man
12. Dandelion
13. Finding Forester
14. Chłopiecy świat
15. Inoncent Voices
16. Ondskan
17. Crash
18. Men of Honor
19. A Perfect World
20. School Ties
21. Buntownik z wyboru
22. Utalentowany pan Ripley
23. Przebudzenia
24. Zaklinacz koni.

To moje 25 typów, nie koniecznie w takiej kolejnosci, ale moze ryczec godzinami. Pozdrawiam

Magnum_

Ja dorzuciłbym jeszcze "Sam". Sean Penn zagrał tam bardzo smutno i przekonująco.

Magnum_

Oj "Angielski pacjent" z pewnością, gdy Binoche podawała lotnikowi śmiertelną dawkę (jak ona naturalnie płakała w tej sceie - porażające).
.Ostatnio widziałam "Zdradę" z Costnerem, również bardzo smutny film."Imperium słońca" też było dosyć przygnębiające."Na wschód od edenu", sentymentalna "Casablanca", "Za wszelką cenę",umiarkowanie smutny był "Odważny" z Deppem. "Stalowe magnolie" również jeden z nieblaknących wyciskaczy łez."Za wcześnie umierać", mało znany, a bardzo dobry,"Nie czas na łzy" z Hilary Swank - tytuł mówi sam za siebie.
No i oczywiście mój ulubiony "melodramat" - "Bram Stoker' s Dracula"

Magnum_

Oj tak "szeregowiec rayan","leon zawodowiec" i "k-pax",piękne i smutne filmy :)

Magnum_

Z moich ulubionych, ryczałam na:

Cienista Dolina (troszeczkę)
Cinema Paradiso (razem z głównym bohaterem)
Człowiek słoń (głośno pociągając nosem)
Dracula (ukradkiem ocierając łzę)
Leon zawodowiec (zabili go! to nie fair!)
Pożegnanie z Afryką (ten moment gdy Streep siedzi nieruchomo dowiedziawszy się o śmierci...totalna powódź)
Przyjaciele Petera (chyba się starzeję)
Skryta namiętność (a wy byście nie ryczeli? to fajny chłopak był)
Szaleństwa miłości (odrobinkę - w ostatniej scenie nic się nie dzieje, ale jednak troche mnie rozwaliło)
Tacy jak my (ba! Crowe jako gej...)
W pogonie za szczęściem (dlaczego jak Kiefer jest przystojny to zaraz musi byc nieżywy?)

To te siąpienia, które pamiętam. Ogólnie wynika z tego że dużo płaczę :)

Magnum_

" DONNIE DARKO "
film chyba mało znany a napewno mało kto go pamieta od tak
połączenie dramatu, psychologii, horroru i uczuć
jak dla mnie film głęboki i zmuszajacy do myślenia
Polecam z całego serca.

Kosiarz_3

dla mnie:
Doskonały Świat
Tańczący z Wilkami
Powrót(rosyjski)
Magnolia

Kosiarz_3

Donnie Darko jest filmem mało znanym? Ma na filmwebie ponad 8000 głosów - chyba już każda łajza go obejrzała.
Mało znane filmy to oglądam ja ;)

Jorjan

1. Król Lew (jak ginie Mufasa to zawsze płacze :P)
2. Skazany Na Bluesa - ale tylko jeśli Dżem dla ciebie coś znaczy
3. Cinema Paradiso
4. Zielona Mila
5. Armageddon

To mi przychodzi na myśl...

Fidel

Armageddon, świetna produkcja ; )

Jorjan

Szeregowiec Ryan, Szkola uwodzenia, requiem dla snu, Stay, Crash, Inside I

Magnum_

Doskonały Świat
Grbavica