Pytanie do fanów. Czy przygodę ze SW zacząć lepiej od 1, czy 4 epizodu?

McGyverPL

podobno zaczeli krecic od srodkowej trylogii bo nie bylo jeszcze potrzebnej technologii zeby zrobic przyzwoite efekty zaplanowane w tej pierwszej, wiec nie widze przeszkod zeby zaczac od poczatku czyli od 1 epizodu

McGyverPL

A ja mam odmienne zdanie - lepiej oglądać w kolejności w jakiej epizody były produkowane niż w kolejności chronologii wydarzeń. W ten sposób jest znacznie ciekawiej, bo na koniec dochodzimy do wydarzeń z początku i historia zatacza koło :)

McGyverPL

Część III - Zemsta Sithów- w końcówce jest wszytko co powinno być i idealnie pasuje do cześci IV starej serii,jednak powinno się ogladać po kolei czyli od I cz do VI

McGyverPL

Polecam zacząć od Starej Trylogii.

McGyverPL

Zdania są podzielone. Ja obejrzałam wszystkie filmy zaczynając od części IV. Kiedy kolejny raz powróciłam do SW obejrzałam je od I do VI. Jak chcesz. Jeżeli zależy Ci na śledzeniu wartości efektów specjalnych, lub po prostu magii dawnego kina to zacznij od IV części. Jeżeli jednak liczy się dla Ciebie dobre zrozumienie fabuły i przyjemne oglądanie tego wybitnego moim zdaniem dzieła zacznij od I części. Filmy są świetne i taki dylemat nie jest wielkim problemem. Trochę się rozpisałam, więc podsumowując: moim zdaniem zacznij od pierwszej części. Miłego oglądania :) Pozdrawiam!

McGyverPL

Gdyby w Zemście Sithów nie było zakończenia idealnie nawiązujacego do następnych części, wtedy mogło by to być obojętne jeśli chodzi o kolejność a tak jednak powinno się ogladać od I do VI ale w sumie,co kto lubi.

entregado66

najlepiej zacząć od epidodu 1