Witam.
Gdzie mogę znaleźć bajkę produkcji fińskiej: "Joulupukki ja noitarumpu" po angielsku "Santa Claus and the Magic Drum" a po polsku była ona zatytułowana "Czary świętego mikołaja" leciała ona dawniej w telewizji, miałem nagraną ją na kasecie VHS i przegraną na płytę, lecz płyta gdzieś się zapodziała i nie mogę jej znaleźć. W internecie znalazłem jedynie oryginalną fińską wersję z angielskimi napisami a potrzebuję z polskim dubbingiem/lektorem. Bajka z 1996 roku. Czy ktoś wie gdzie taką wersję mogę zdobyć?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
dudkins

TEZ SZUKAM, NAJLEPSZA BAJKA NA SWIECIE

zonabuly

Szukałam tej bajki od 20 lat, nikt nie miał, nikt nie słyszał, nigdzie w necie nie ma, wczoraj wpisałam ponownie i właśnie została mi wysłana pocztą przez Pana co znalazł na strychu. W poniedziałek będę najszczesliwsza na świecie :D dzieciństwo i marzenie i tej bajce wróciło!

Cudowna_Ludowizna

Masz możliwość zgrania kasety? Też szukam od dłuższego czasu, bajka z mojego dzieciństwa...

sliwma

Spróbuję gdzieś przegrać z kasety na płytę jeszcze w tym tyg. Jeżeli się uda, to napiszę i przegram też Tobie i ewentualnie wyślę pocztą :)

Cudowna_Ludowizna

Będę zobowiązany. :)

Cudowna_Ludowizna

Po co pocztą? Z treści wnioskuję też, że tą oldskulową "na koperty" ;)
Nawet emailem by szło długo i problem z wielkością załącznika, gdy tymczasem...

Wystarczy użyć np. wetransfer(kropka)com lub wesendit(kropka)com wrzucasz tam plik bez konta, bez logowania i na forum zamieszczasz tylko link, lub wysyłasz na priva (wersja samolubna;) oni hostują to przez jakieś 7dni.
O wiele lepiej jednak jak wrzucisz jako anonim na cda, nie musisz się wcale logować i jest szansa, że zagrzeje to tam miejsce parę miesięcy, a może nawet i lat!

ZSGifMan

Dzięki za podpowiedź :)

Cudowna_Ludowizna

Nie ma sprawy :)
Polecam na cda, bo można od razu oglądać i inni też wtedy mogą.

ZSGifMan

Transport obojętny, jak pocztą, to zapłacę, byleby móc wrócić do czasów dzieciństwa. ;)

Cudowna_Ludowizna

chętnie zapłacimy, da radę przegrać tą kasetę na Internet tylko dla naszego grona?

czornoo

Mam kasetę - dorwałem na Allegro. Pracuję nad zgraniem.

sliwma

rewelacja <3 zapłacę ile będzie trzeba :)

Cudowna_Ludowizna

Ja też bym prosił. Uwielbiałem tę bajkę :)

Cudowna_Ludowizna

I jak? Jest szansa?

Cudowna_Ludowizna

ja też byłabym chętna , wszelkie koszta po mojej stronie :)

Cudowna_Ludowizna

Jeju ja tez oddam wszystko za przegranie tej bajki na płytę i wysłanie!!! Pokrywam wszytskie koszty. Szukam jej od lat i nie mogę znaleźć

karolakopec

Nie jesteś sama. ;)

sliwma

Juz brak mi pomysłów jak ta bajke znaleźć :D

karolakopec

Niestety, moja kaseta już nie istnieje, zajechałem ją za młodu. :(

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem