Witam.
Gdzie mogę znaleźć bajkę produkcji fińskiej: "Joulupukki ja noitarumpu" po angielsku "Santa Claus and the Magic Drum" a po polsku była ona zatytułowana "Czary świętego mikołaja" leciała ona dawniej w telewizji, miałem nagraną ją na kasecie VHS i przegraną na płytę, lecz płyta gdzieś się zapodziała i nie mogę jej znaleźć. W internecie znalazłem jedynie oryginalną fińską wersję z angielskimi napisami a potrzebuję z polskim dubbingiem/lektorem. Bajka z 1996 roku. Czy ktoś wie gdzie taką wersję mogę zdobyć?
Szukałam tej bajki od 20 lat, nikt nie miał, nikt nie słyszał, nigdzie w necie nie ma, wczoraj wpisałam ponownie i właśnie została mi wysłana pocztą przez Pana co znalazł na strychu. W poniedziałek będę najszczesliwsza na świecie :D dzieciństwo i marzenie i tej bajce wróciło!
Spróbuję gdzieś przegrać z kasety na płytę jeszcze w tym tyg. Jeżeli się uda, to napiszę i przegram też Tobie i ewentualnie wyślę pocztą :)
Po co pocztą? Z treści wnioskuję też, że tą oldskulową "na koperty" ;)
Nawet emailem by szło długo i problem z wielkością załącznika, gdy tymczasem...
Wystarczy użyć np. wetransfer(kropka)com lub wesendit(kropka)com wrzucasz tam plik bez konta, bez logowania i na forum zamieszczasz tylko link, lub wysyłasz na priva (wersja samolubna;) oni hostują to przez jakieś 7dni.
O wiele lepiej jednak jak wrzucisz jako anonim na cda, nie musisz się wcale logować i jest szansa, że zagrzeje to tam miejsce parę miesięcy, a może nawet i lat!
Jeju ja tez oddam wszystko za przegranie tej bajki na płytę i wysłanie!!! Pokrywam wszytskie koszty. Szukam jej od lat i nie mogę znaleźć