Witam. Od kilku miesięcy szukam filmu, ale nie pamiętam jego tytułu. Był on wyświetlany w latach 70tych, może na początku 80tych w naszej TVP. Może opowiem jego treść i komuś się coś skojarzy:
To film sensacyjny lub szpiegowski. Początek jest taki, że bombowiec „gubi” bombę, ale nie atomową raczej chemiczną czy coś w tym rodzaju. Bomba chyba się rozszczelniła i wszyscy którzy mają kontakt z substancją (jakby kuleczki z węgla) która się wydostaje z niej umierają, ponieważ ich krew zamienia się w proszek. To przyjmuje chyba postać epidemii. Pamiętam też, że para bohaterów stara się wyłączyć jakiś reaktor albo system samozniszczenia…
Proszę, pomóżcie mi znaleźć tytuł tego filmu. Gdy go oglądałem miałem coś koło 10-11 lat i nie pamiętam. Coś mi się kojarzy z „Głowa Kasandry” czy jakoś tak, ale szukałem i to chyba nie to... Jestem pasjonatem fantastyki i z tego co pamiętam „Głowa Kasandry” to książka bodajże Biernackiego.

smuga50

http://www.filmweb.pl/film/Tajemnica+Andromedy-1971-31495
???

golden_screen

Tak! Dzięki. Po 7 latach dopiero to przeczytałem :)

smuga50

Wow, niezłe :)

smuga50

Jesteś szybki niczym weryfikatory tutaj, napisz do nich z tym, to za jakieś siedem lat może dostaniesz angaż jak to przeczytają ;)

ZSGifMan

Bardzo rzadko tutaj zaglądam :)