Cześć społeczności,
Kiedyś ma kanale Europa Europa widziałem taki film,
Hmm
W zasadzie fabułę pamiętam w strzępach,
Przede wszystkim byli tam dwaj bracia, bodajże bliźniacy,
Fascynowali się fotografią, fotografią poklatkową i chyba filmem,
To były początki takich technicznych możliwości,
Motyw był taki, że oni fascynowali się upływem czasu, umieraniem wręcz,
Zaczęli robić foty poklatkowe gnijących roślin,
Rozkładu zwłok owadów, zwierząt,
Dookoła tego wątku działy się jakieś inne sprawy, wydarzenia, byli inni bohaterowie opowieści
To się jakoś przeplatało,
Bracia byli dość młodzi, może nastolatki,
Ważnym momentem jest zakończenie filmu,
Przygotowali wszystko by sfilmować własną Śmierć i rozkład ciał....
Niestety nie pamiętam ani tytułu, ani reżysera, ani nazwisk aktorów....
ALE wydaje mi się że mógł to być film Węgierski,
Może włoski lub Francuski,
Najprawdopodobniej z lat 90tych lub początku 2000,
Zasadniczo określiłbym go jako dramat psychologiczny,
Może Ktoś z Was też go widział, zna,
Może pamięta więcej,
Proszę o pomoc w rozpoznaniu filmu,
Bo nie udaje mi się w żaden sposób namierzyć tego filmu
Wygląda na to że to będzie to !! :) serdecznie dziękuję !! Zabawne, jak upływ czasu potrafi rozmazać wspomnienia, dotyczące np szczegółów filmu, bo pewne rzeczy zapamiętały mi się nieco inaczej ale opis filmu, zdjęcia z filmu, etc wydają się pasować, raz jeszcze dziękuję za wsparcie, po tylu latach odnaleźć coś co łączy się z nostalgią, sentymentem w odniesieniu do własnych wspomnień, przeżyć danych chwil, gdy oglądałem te filmu.... bezcenne, dziękuję poświęcony czas i pozdrawiam, PS Może kiedyś zrewanżuję się wszystkim w podobny sposób
Cieszę się, że mogłem pomóc. Dobrałem odpowiednie słowa kluczowe po angielsku i znalazłem. W 90% przypadków mi się udaje, ale wiadomo - nie zawsze :-)
PS: Jakbyś chciał się zrewanżować, to zachęcam do odwiedzenia mojego tematu:
https://www.filmweb.pl/forum/filmy/Poszukuj%C4%99+starych+odcink%C3%B3w+seriali+ i+film%C3%B3w,3486212
Zerkłem, jeśli chodzi o psa o tym imieniu to na 99 % będzie to jeden z odcinków serialu ,,Plebania,, choć sam tego nigdy nie oglądałem, ja w ogóle seriali nie bardzo, ale tyle ustaliłem, film z więzieniem, sprawdź proszę ,,kolonia karną,, z 1994 r, lub ,,Kontrola,, z 2004 ponadto jest za free na CDA, co do filmu z wężem mam przekonanie, że oglądałem ten film, jeśli w nim facet był przestępcą i uciekał a na pustyni dziabną go wąż a chyba Indianka czy inna szamanka stwierdziła że to nie był zwykły wąż.... To mogę poszukać tytułu bo miałem go gdzieś na DVD, a jeśli to inny to sprawdź ,,venom,, z 1981 r lub ,,wąż i tęcza,, z 1988 r lub ,,Klątwa,, z 1987 ale są jeszcze części 2 i 3 z 1989 i 1991 roku lub ,,Ukąszenie,, nie pamiętam roku
Dzięki wielkie za wszystkie sugestie. Co do numeru 1, to też tak podejrzewam, bo naprawdę nic innego nie pasuje, a jak szukałem w Google w oparciu o bazę Filmu Polskiego, to nic takiego się nie pojawia. Gdyby to był film, na pewno ktoś by już to skojarzył. Rozważałem coś z Jana Jakuba Kolskiego albo Wojciecha Fiwka, ale sprawdziłem chyba wszystko i nic.
Teraz pozostaje ci przewertować odcinki z Plebani LOL trochę tego będzie, niestety w tych tasiemcach raczej nie stosują tytułowego odcinków tylko z racji taśmowej produkcji sama numeracja, tego nie udało mi sie ustalić, ale jeśli masz dostęp do serii to jest możliwe, już kiedyś ustalałem odcinko przez przeglądanie wszystkich, a z tym wężem to też mi zapadał w pamięć ten o którym wspominałem że oglądałem