Z góry przepraszam, wiem że tego typu tematy są nieco irytujące. Swoją drogą nie spodziewałbym się po sobie że założe takie coś... Ale do rzeczy. A więc od jakiegoś miesiąca chodzi mi po głowie kreskówka której tytułu za nic nie mogę sobie przypomnieć. Leciało to kilka lat temu na TVN7 (a może jeszcze na RTL7?). Miejsce akcji: dżungla i chyba sawanna. Bohaterowie: antylopy GNU (nie wiem czemu ale to słowo wydaje mi się bardzo ważne), ptak dodo który chciał latać, słoń (zdaje się że był egoistą,), lwica (?), lew (?) i może jeszcze wąż. Antylopy miały "przywódcę" który za wszelką cenę starał się namówić stado do migracji (albo to było tylko w jednym odcinku?). I tyle.
Gratuluje jeśli ktoś przebrnął przez te domysły i niedomówienia, może ktoś wie o jaką kreskówkę chodzi? Byłbym bardzo wdzięczny... Pozdrawiam!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
strongoku

Ktoś, ktokolwiek... Wiecie co to za bajka?

strongoku

Ostatnia próba. Czy ktoś zna tytuł?

strongoku

Dodo, lew Lyle i słoń Eugene? To "Animal Crackers" z 1997-99, prawdopodobnie ekranizacja komiksu (choć głowy bym nie dała:). Bardzo lubiłam tę kreskówkę, troche w stylu "Garfield i przyjaciele". pozdro...

Jorjan

Ogromne dzięki! :* :* :* Jesteś wielka! :* To na 100 % ta kreskówka! Poszperałem w necie i znalazłem, że powstała ona na podstawie komiksu Freda Wagnera. Pozdrawiam serdecznie!

To ja mam jeszcze dodatkowe pytanie: czy pamięta ktoś polski tytuł? W ramach pomocy:
http://www.comicspage.com/images/comics/bigicons/animalcrackersbig.gif [www.comicspage.com/imag...]
Może ktoś skojarzy jak zobaczy...

strongoku

No dobra, powiem ci :)
"Zwierzofraszki".

Jorjan

Brak mi słów. Jesteś niezastąpiona... Podaj adres to kwiaty wyślę :D