użytkownik usunięty

wypiszcie poniżej filmy, które wazym zdaniem NIE POWINNY nigdy się znaleść na którymkolwiek miejscu na światówce.

Pozdrawiam.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

Chodzi o te, ktore aktualnie sa w TOP 100 czy ogolnie? Bo jak ogolnie, to takich filmow sa tysiace:) A z tych co teraz sa w TOP100, to bedą: Donnie Darko, Troja, To Właśnie Miłość, Nieśmiertelny, Łowca Androidów i Memento. Gdyby to ode mnie zalezalo wywalibym je stamtad na zbity pysk:)

Man_Behind_The_Sun

Przeleciałem pobieżnie przez listę i oto moje typy:

1. Wróg u bram - dobre kino wojenne. Niestety jest wiele lepszych filmów tego gatunku.
2. Joe Black - bez komentarza
3. Szósty zmysł - jakoś nigdy nie polubiłem Szóstego Zmysłu. Znowu powiem ze sa lepsze filmy tego typu.
4. Uśpieni - oglądałem z przyjemnością, ale na Top 100 sie nie załapuje.
5. Troja - film niegodny nawet Top 1000.
6. Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły - to samo
7. My, dzieci z dworca Zoo - lubię, nawet bardzo ale klasyką bym tego nie nazwał.
8. Shrek 2 - po prostu nie zasługuje
9. Podziemny krąg - super filmidło, ale zdecydowanie nie jest to coś co mógłbym nazwać jednym z najlepszych obrazów w historii kina.

To taka wybiórcza dziewiątka. Oczywiscie nie wszystkie filmy z rankingu miałem okazję obejrzeć.

Motorcycle_Boy

Wróg u bram, Joe Black, Szósty zmysł - ;/ to ja to pozostawie bez komentarza. Ale już z Fight Clubu nie daruje. Człowieku ten film powinien być niezaprzeczalnie w TOP10 a 3 pozostałe jak najbardziej mieszczą sie nawet w TOP 50

Jak na mnie to by były:

"Lista Schindlera"
"Szeregowiec Ryan"
"Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"

No, to tyle - jeśli chodzi o mnie ;P

łatwiej wypisać filmy, które powinny tam zostać, ale jak teraz patrzę to uważam, że nie jest wcale aż tak źle

1. Człowiek z blizną
2. Dawno temu w Ameryce
to jest jakaś pomyłka, że te filmy są aż tak wysoko
3. Gorączka
4. Życie Carlita
5. Joe Black
6. Wściekłe psy
7. Człowiek w ogniu
8. Sin City - Miasto grzechu
9. Święci z Bostonu
10. Donnie Darko
11. Don Juan DeMarco
12. Nieśmiertelny (ten chyba najbardziej nie zasługuje na to miejsce)
i tyle, reszta mi nie przeszkadza :)

Fanatyk

A jeżeli chodzi o mnie to na pewno te żenujące filmy które wkradają sie co jakiś czas do TOP100 dzieki skomasowanej aktynosci "kofffanych tszynastek" na Filmwebie. Przykladem jest film "Ona to on". A poza tym "Zabojcza bron" , "Zycie Carlita"- naprawde nie jest to arcydzielo a zajmuje bardzo wysokie miejsce, "Gdzie jest nemo" itd. Jeszcze jedna uwaga filmy ktore moze zasluguja na miejsce w TOP100 ale na pewno nie tak wysokie jak zajmuja "Scarface", "Taksówkarz", "Milczenie owiec".

użytkownik usunięty
Tajler

moim zdaniem na top100 powinny zostać te same tytuły, które obecnie występują na top250 na IMDb.