wypiszcie poniżej filmy, które wazym zdaniem NIE POWINNY nigdy się znaleść na którymkolwiek miejscu na światówce.
Pozdrawiam.
Chodzi o te, ktore aktualnie sa w TOP 100 czy ogolnie? Bo jak ogolnie, to takich filmow sa tysiace:) A z tych co teraz sa w TOP100, to bedą: Donnie Darko, Troja, To Właśnie Miłość, Nieśmiertelny, Łowca Androidów i Memento. Gdyby to ode mnie zalezalo wywalibym je stamtad na zbity pysk:)
Przeleciałem pobieżnie przez listę i oto moje typy:
1. Wróg u bram - dobre kino wojenne. Niestety jest wiele lepszych filmów tego gatunku.
2. Joe Black - bez komentarza
3. Szósty zmysł - jakoś nigdy nie polubiłem Szóstego Zmysłu. Znowu powiem ze sa lepsze filmy tego typu.
4. Uśpieni - oglądałem z przyjemnością, ale na Top 100 sie nie załapuje.
5. Troja - film niegodny nawet Top 1000.
6. Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły - to samo
7. My, dzieci z dworca Zoo - lubię, nawet bardzo ale klasyką bym tego nie nazwał.
8. Shrek 2 - po prostu nie zasługuje
9. Podziemny krąg - super filmidło, ale zdecydowanie nie jest to coś co mógłbym nazwać jednym z najlepszych obrazów w historii kina.
To taka wybiórcza dziewiątka. Oczywiscie nie wszystkie filmy z rankingu miałem okazję obejrzeć.
Wróg u bram, Joe Black, Szósty zmysł - ;/ to ja to pozostawie bez komentarza. Ale już z Fight Clubu nie daruje. Człowieku ten film powinien być niezaprzeczalnie w TOP10 a 3 pozostałe jak najbardziej mieszczą sie nawet w TOP 50
Jak na mnie to by były:
"Lista Schindlera"
"Szeregowiec Ryan"
"Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"
No, to tyle - jeśli chodzi o mnie ;P
łatwiej wypisać filmy, które powinny tam zostać, ale jak teraz patrzę to uważam, że nie jest wcale aż tak źle
1. Człowiek z blizną
2. Dawno temu w Ameryce
to jest jakaś pomyłka, że te filmy są aż tak wysoko
3. Gorączka
4. Życie Carlita
5. Joe Black
6. Wściekłe psy
7. Człowiek w ogniu
8. Sin City - Miasto grzechu
9. Święci z Bostonu
10. Donnie Darko
11. Don Juan DeMarco
12. Nieśmiertelny (ten chyba najbardziej nie zasługuje na to miejsce)
i tyle, reszta mi nie przeszkadza :)
A jeżeli chodzi o mnie to na pewno te żenujące filmy które wkradają sie co jakiś czas do TOP100 dzieki skomasowanej aktynosci "kofffanych tszynastek" na Filmwebie. Przykladem jest film "Ona to on". A poza tym "Zabojcza bron" , "Zycie Carlita"- naprawde nie jest to arcydzielo a zajmuje bardzo wysokie miejsce, "Gdzie jest nemo" itd. Jeszcze jedna uwaga filmy ktore moze zasluguja na miejsce w TOP100 ale na pewno nie tak wysokie jak zajmuja "Scarface", "Taksówkarz", "Milczenie owiec".