Czy macie swoja wlasna kolekcje filmow na video , dvd czy na kompa ? CZy jest ich duzo i czy zamierzacie w przyszlosci powiekszyc swoj dorobek ;) filmowy ?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Daga

ojojoj sporo sporo,mam pelno filmow na kompie,vhs,dvd i ten zbior ciagle sie powieksza (a to z racji ze jestem kinomaniakiem :), nie wspominajac ile mam biletow z kina :P) . Obecnie staram sie uzbierac wszystkie filmy z Angelina Jolie (narazie mam dokladnie 14 :) niektore na komputer,niektore na dvd i jeden na vhs Pozdrawiam :]

Daga

:-) oczywscie ja np. kolekcjonuje filmy z Whoopie Goldberg :-) bo uwielbiam ta aktorke:-)

Daga

Ja od około roku kupuję filmy na dvd. Wychodzi mi około 2-3 filmów miesięcznie. "Marnuję" na to kupę kasy, ale mi jej nie szkoda, bo wiem, że dobrze inwestuję. A że od trzech tygodni nic nie kupiłem, to w najbliższym czasie czeka mnie wycieczka do MediaMarkt. Już nie mogę się doczekać. Pozdro:-)

Daga

ja tez kupuje filmy ale nie mam na tyle kasy zeby 2 lub 3 razy w miesiacu kupic cos na dvd ;p ... Mam jeszcze jedno pytanko czy kupujecie filmy te co ogladaliscie ? bo ja tak :) a wszyscy mi wmawiaja ze bez sensu bo juz je widzialam i tylko kase wydaje :/

Daga

ja tez kupuje filmy ale nie mam na tyle kasy zeby 2 lub 3 razy w miesiacu kupic cos na dvd ;p ... Mam jeszcze jedno pytanko czy kupujecie filmy te co ogladaliscie ? bo ja tak :) a wszyscy mi wmawiaja ze bez sensu bo juz je widzialam i tylko kase wydaje :/

Daga

Daga

Daga

Daga

Daga

Daga

Daga

Czasami kupuję coś, co już widziałem i co mi się naprawdę spodobało, a czasami zdarza mi się coś kupić w ciemno. Ale szczerze, to jeszcze nigdy nie żałowałem. I nie przejmuj się tym, co inni gadają. Ja mam tak samo i mam gdzieś, co oni myślą. Pozdro:-)

Daga

ja ostatnio zamieniam kolekcję dvix i vhs w dvd. niestety nie wszystkie filmy, którę lubię można w polsce kupić na dvd (ot choćby filma wonga kar-waia czy filmy greenawaya - tu wyjatek dla 8 i pół kobiety). denerwuje mnie to, ale zauważyłem, że ostatnimi czasy sporo ciekawych filmów można już kupić. nie mogę się doczekać na kolekcję filmów felliniego na dvd!

Daga

ja ostatnio zamieniam kolekcję dvix i vhs w dvd. niestety nie wszystkie filmy, którę lubię można w polsce kupić na dvd (ot choćby filma wonga kar-waia czy filmy greenawaya - tu wyjatek dla 8 i pół kobiety). denerwuje mnie to, ale zauważyłem, że ostatnimi czasy sporo ciekawych filmów można już kupić. nie mogę się doczekać na kolekcję filmów felliniego na dvd!

Daga

Daga

Daga

Daga

Daga

ja ostatnio zamieniam kolekcję dvix i vhs w dvd. niestety nie wszystkie filmy, którę lubię można w polsce kupić na dvd (ot, choćby filma wonga kar-waia czy petera greenawaya - tu wyjatek dla 8 i pół kobiety). denerwuje mnie to, ale zauważyłem, że ostatnimi czasy sporo ciekawych filmów można już kupić. nie mogę się doczekać na kolekcję filmów felliniego na dvd!

Daga

ja ostatnio zamieniam kolekcję dvix i vhs w dvd. niestety nie wszystkie filmy, którę lubię można w polsce kupić na dvd (ot, choćby filma wonga kar-waia czy petera greenawaya - tu wyjatek dla 8 i pół kobiety). denerwuje mnie to, ale zauważyłem, że ostatnimi czasy sporo ciekawych filmów można już kupić. nie mogę się doczekać na kolekcję filmów felliniego na dvd!

Daga

mam problem ... widze odpowiedzi po kilkanasie razy ;p

nie no nie przejmuje sie tym zbytnio i tak kupie nawet jak mi naopowiadaja ze marnuje kase ze jestem glupia hehe :] oni poprostu tego nie rozumieja ... chcialabym tylko miec wiecej kasy a ze nie zarabiam to napeweno predko jej nie znajde ... ale raz na 2 miesiace cos sobie kupie :D
rowniez pozdrawiam :)

Daga

hehe to śmieszne bo ja też :P no ja mam to szczęście, że mam pracę. zarabiam psie pieniądze, ale to wystracza, żeby sobie kupić conajmniej jeden film w miesiący (takie za 60-80 zl) ostatnio sporo dobrych filmów można kupić, za 15-20 zeta! tak nabyłem np. zieloną milę, włoski dla początkujących czy tajemnice los angeles. nie opłaca się w ogóle tego z netu ściagać :P myślę, że gdyby podobni zrobili z płytami CD efekt byłby podobny - ludzi kupowali by orygniały

Daga

Ja mam nagrane na VHS "Pi" (z TVP), pół Matrixa, Zardoza i Obcego IV :-]

K_B_

hehe to ty duuzo tego masz ;) ... nie no najlepiej od tylu zaczac i cos miec :) niz nic

Daga

filmy na cd, nie liczyłem ich... ale jest dużo :) i cały czas powiększam kolekcje - ssaniee z netu :]

Daga

Moja kolekcja filmów w formacie divix przekroczyła juz dawno 400 filmów:D teraz czekam na odwiedziny kuzyna który ma mi podrzucic 100 nowych filmów:).

Karolina_2

Ja rowniez kolekcjonuje filmy...szczegolnie Divx i VHS ale juz niedlugo powinnam dorobic sie DVD :P:P
Czesto nagrywam filmy z tv..jezeli jest oczywiscie cos ciekawego.....takich tytulow z tv mam dokladnie...ok 30...filmów na VHS ok 15 .. a Divx a wiele wiecej :)

Daga

he... ja o boshe liczyc mio sie nie chce tylko ze.... to systko yo prawie piraty hehe... no bo oryginaly wychodza za pozno i sa w dodatku bardzo drogie... =)

pixik

Moim skromnym zdaniem posiadacza kilkuset piratów na kompie nie powinno się nazywać kolekcjonerem, a raczej.... A w sumie to nie dokończę, bo i po co?? Ale to tylko moja opinia. Pozdro:-)

Daga

No bardzo ślicznie. Ja mam ponad 350 filmów :DD tyle że tu was niczym nie zaskoczę bo wszystkie są zgrane z neta ;) ale mam pełne poparcie dla ludzi i zazdroszcze im gdy kupują oryginalne filmy np. na DVD :D Aktualnie chce mieć wszystkie częśći: Piątków 13-ego, Teksańskiej masakry piłą łańcuchową, Halloween, a Koszmar z ulicy Wiązów jush mam :P

server69

Ja nagrywam z telewizji, ale tylko z TVP1 , kupuje te przeklęte gazety z filmami (z nich mam już około 50 filmów) i czasami kupuje oryginalne płyty, w Empiku (te co są po 20 zeta).

Daga

Ja posiadam niezbyt dużo filmów na DVD:
Mali Agenci 1,2,3D
Scooby-doo 1,2
Spider-man
Taxi 1,2,3
Za szybcy za wściekli
Gdzie jest Nemo
Mój brat niedżwiedż

Na Video:
wszystkie (a przynajmniej większość) bajek z lat 94-2000

Na PC:
Shrek 2
Harry Potter 1
Szybcy i wściekli
Król lew 2

Daga

ja to robie wszytsko zeby powiekszyc kolekcje :)
kupuje gazety z dvd - o ile sa jakies fajne :)
kupuje normalne dvd chociaz rzadko bo nie mam za duzo kasy ;)
nagrywam na vhs z tv filmy
mam tez kilka pirackich plytek z filmami zassanymi z neta
Nie mam ich baardzo duzo ale za kilka lat ;)

Daga

A kto powiedział że Divx'y to piraty!? Ja tam kolekcjonuje Divx'y i DVD. Oczywiście tych pierwszych mam 3-4 razy więcej. DVD mam głównie z gazet, no czasem jak mi bardzo zależy na filmie to kupuje normalną wersje DVD. Aha mam też sporo filmów w VCD bo mój ojciec je kupuje :P

Baaad

masz fajnie ze tata kupuje jakies filmy
mi to mowi ze marnuje kase a ostatnio to kupil mi film na vhs jak bylam mala no tzn. kupil wiele bajek :) typu The flinstones scooby-doo Tom&Jerry i inne mam ich mnostwo! ale najabardziej jestem zadowolona z Krola lwa i pocachontas ;)

użytkownik usunięty
Daga

Ja tesh jestem zadowolony z bajek które mam, bo mam chyba ze 3/4 bajek Wlat&Disney'a i wiele wiele innych np. Asterix i Obelix :)) wszystko na CD....

ja to mam asterixa i obelixa na vhs jak lecialo w tv to tatus mi nagral :)
Mam jeszcze wiecej takich z tv np. o takich wiewiorkach "chip and dail "- nie wiem jak to sie pisze - i mam jeszce takie stare skaldanki na vhs Hanny barbery :)

Daga

Ja mam około 150 filmów - oczywiście oryginalne, ale nie wszystkie dvd.

kinomaniak

ja mam też koło 150 no i..... tak z pięć orginalnych a morał z tego taki że jakby filmy były tańsze to ludzie by je kupowali ale nie sa więc sie ściaga z netu, inna sprawa że często zanim film wejdzie do kin, nie mówiąc nawet o tym kiedy pojawi sie w sklepach, to można go już z 10 razy zobaczyć i nawet zapomniec ze sie ogladalo

Daga

Mam filmy na cd i dvd moze mala wymian gg8562831 POLECAM

Daga

Moja kolekcja filmow jest spora. Ale najwiecej mam z Julie Andrews.
Nadal poszukuje pare jej filmow i chce miec jej wszystkie!!!!!!!!
Zdaje mi sie ze napewno to osiagne. Bo Julie Andrews jest naj.....
naj.......lepsza aktorka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czekam na Princess Diaries 2 . Bylam w kinie, na tym i musze powiedziec ze jest suuuuuuuuppppeeeerrrr!!!!!(Szczegolnie Julie:)

Daga

Mam zajebiscie duza kolekcje filmow z facjalami! Mam tez kilka z bondage. Ostatnio zainteresowalem sie mature. Masz moze jakies filmy z tej tematyki? Mam juz chyba wszystkie. W sieci nie moge znalezc nowych. Moze ty masz jakies? Odezwij sie prosze. Karol

Mordechaj_Sauerland

Oto przykald kolejnego bardzo glupiego tematu! Publicznie przyznajecie sie do lamania prava.. wystarczy teraz wydusic od admina wasze Ip i jestescie udupieni :D a jak ktos ma dynamiczne to tez niech sie nie cieszy bo ze spravdzniem danych uzytkownika u tp ktory o danej godzinie mial dane ip nie bedzie problemow.. Poknijcie sie w paly i pomyslcie czemu starsi stazem uzytkownicy jakos tak nie robia :O
ludzie ludzie.. wy jak nie dostaniecie po dupach to sie nie nauczycie inaczej..
jak piracisz to rob to we wlasnych czterch scianach, nie chandluj i nie opowidaj o tym publicznie !

sastav

a co ty niby nie lamiesz prawa jestes super internautom ktory nawet nigdy nie legalnie nie sicganal sobie filmu czy nie ogladal z pirackiej plyty :|

Daga

ale nie jestem na tyle tepy zeby publicznie sie tym chwalic :P przynajmiej zachowujcie jakies pozory... i do cholery nie chandlujcie filmami na forum bo to juz jest totalne przegiecie palty !!

sastav

a czy my tu handlujemy !!!!! przeczytaj najlepiej sobie wszytsko i zauwaz ze na to sie nie za nosi ! moze jedna osoba o ty mwspomniala ale jakos nikt na to nie odpowiedzial :)

Daga

Moja kolekcja w porównaniu z innymi jest raczej skąpa. Nie mam filmów na Dvx-ie (czy jak to się pisze) bo mam starego kompa i nie jest w stanie ich "uciągnać" (inaczej przetworzyć takiej ilości informacji). Nie mam też filmów na DVD bo nie mam odtwarzacza (planuję sobie taki sprawić). Więc pozostaje mi VHS. Mam około 20 filmów, w tym większosć zgrana z TV (kupne to mam :"Titanic" i "Ogniem i Mieczem"). Ostatnio chciałam bardzo chciałam sobie nagrać "Cube" ale mi się video spierniczyło. A na następny dzień znów działało. Złośliwość rzeczy martwych... Mam też trochę na VHS muzyczki (koncerty itp.). Mam np. pięć kaset zapełnionych muzyką The Kelly Family (koncerty, teledyski, programy z ich udziałem itp.) bo kiedyś byłam ich ogromną fanką i ciągle nie zebrałam się by je zgrać... Najbardziej lubię oglądać i słuchać natomiast koncert Bon Jovi na Wembeley......chyba troche odbiegłam od tematu...

hysia_80

No i znów wyjdzie na to, że się przechwalam... Moja kolekcja filmów (nagranych na video) obejmuje 190 tytułów - w większości nagranych z TV + 10 oryginalnych kaset VHS. Spory dorobek sukcesywnie powiększany - ale w tej chwili rzadziej niż na początku. Kryterium jakie przyjmuje to moja ocena filmu (od 4 do 6). Na razie nie myślę o przejściu na DVD, bo większość tytułów jakie posiadam w swojej wideotece jest niedostępna w sprzedaży i nagrywanie filmów z analogowej a nie cyfrowej TV na DVD nie ma póki co sensu.

użytkownik usunięty
Daga

ja zbieram glownie adaptacje komiksow, na vhs i na plytach. moga byc nawet slabe te filmy wazne by byly na podstawie komiksu

Daga

Ha! Niedawno kupiłem Focusa (10/2004) i do gazety dołączony był "Shawshank Redemption" - najlepszy film o więzieniu.
Jednak najlepsze jest to, że ja nawet nie mam odtwarzacza DVD!