Co powiecie o jego filmach, dla mnie są życiowe .

logan35

hmm Allen długo by pisac wiec na poczatek ulubione tytuły i skrótowe dlaczego?

- bierz w forse i w nogi - komedia perełka jeden z pierwszych filmów Allena jakie widziałem i pamietam go dzisiaj ...to genialna komedia znakomita parodia "amerykanskiej szkoły dokumentu" i oczywiście mnóstwo odniesien do klasyki czarnego kina :)

- Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie - śpioch - miłość i smierć (choć tu troche przesadził :) nastepne "typowe" komedie Allena :) bawią mnie zawsze kiedy je ogladam :) jezeli ktoś uwaza ze allen nie jest smieszny ..no cóz chyba nie widzał tych filmów..:) a ze nie są to najlepsze jego filmy ...to dopiero nadejdzie :)

Annie Hall (cudowny :) - Wnetrza - Manhhatan - Zelig - i Hannah i jej siostry moim skromnym :) zdaniem najlepsze filmy mistrza....dlaczego ? trudno jest je umiescić razem w jednym worku ,kazdy z osobna powinien być odzielnie opisany (szczególnie wnetrza) ale ja w skrócie napisze jedno - jazda obowiązkowa! Allen to dla mnie własnie te filmy to prawdziwa esencja woodyego, refleksja nad człowiekiem i czasem w którym żyję jego realcji z Bogiem i inymi ludzmi - człowieku ciagle poszukujacym miłości..a ze czasami jest smutno i śmiesznie równoczesnie no jak w życiu :) nieprawdaż ?

dodatkowo -Tajemnica morderstwa na Manhattanie (za umiejętną zabawe w kino i nie nudzenie widzów :) Purpurowa róża z Kairu (czar kina? :) , Wspomnienia z gwiezdnego pyłu (jego 8 i pół :) i cienie we mgle (za odwage) plus złote czasy radia (za dobra zabawe :)

nowy allen to stary Allen :) wiec nic nie bede pisał ..jest miło go ogladać ale ..hmm to chyba juz nie to :) co nie znaczy ze nie czekam ne jego filmy ..owsze czekam na nastepny..:) Pozdrawiam........