Napiszcie co sie wam najbardziej podoba w tym filmie. Ja kocham Quentina za te wszystkie beznadziejne gadki o stopach, haszbarach i takie tam. Podoba mi sie ze zwraca uwage na takie pierdolowate szczegoly jak np. gdy Butch i Marcellus maja byc wydymani przez Zeda. Kumpel Zeda sie pyta gdzie to zrobia, a ten mu na to ze w pokoju Ruccela. Widz wychodzi z kina i mysli kim byl qwa Ruccel?? Do czego to bylo?? U innych rezyserow, jak np. tego jegomoscia od beznadziejnego, wg. mnie Wladcy Pierscieni, bylo by podane na tacy ze wydymaja go w pokoju gosinnym, a u Quentina nie. I tu tkwi caly debesciak. Albo jak Mea mowi Vincentowi nie badz zgredem do ... i rysuje palcami w powietrzu prostokat. Akcja u Vincento to cudo. Wogule caly film wg. mnie jest cudem. Wsystko inteligentnie pomyslane i co wazniejsze wykonane. Piszcie co Was ujmuje w Quentinie. 3mka ;)
Coz teoria z systemem metrycznym bije wszystko co wogole ma nazwa "Royal with cheese" do systemu metrycznego? Podoba mi sie cala akcja od potracenia Marcelusa Walleca (akcja kiedy marcelus niechcy postrzeli babe) az do wyjscia z kanciapy zeda. No i to jak Samuel jackson po akcji Marcelusa z Zedem mowi "pan łoles daje sie dymac tylko pani łoles" :D
Faktem jest ze ten caly film wydaje sie nie byc nie wyrerzyserowany tylko jakims dokumentem pelnym przypadkow ktore sie ze soba wiaza.
"to 20 minut stad, bede za 5"
Co do pokoju Ruccela mysle ze "pokrak" mial na imie Ruccel bo w tym pokoju go trzymali, ale kto wie...
Podoba mi sie Twoja teoria dotyczaca Ruccela. Tekst o systemie metrycznym tez jest niezly. Wogule cala ta akcja na poczatku z Jimem i Vega na poczatku jest przednia. Kojarzysz "zapraszam do mojego biura"?? Jak kolo dzieli hasz, bo "kokaina przezyla sie jak.. przezytek", i Vincent opowiada jak ktos porysowal mu samochod, a tamten: "co za cham?". Albo "dzwonisz do mnie z komorki, kasujesz mi trawnik". Jakby uzywanie komorki bylo czyms zdroznym:)
Apropo Tarantiino, to ostatnio grałem na www.milionerzy.flash.prv.pl w (jak sam link wskazuje :P ) milionerów i dostałem tam pytanie : "W jakim filmie nie wystapił Tarantino ?" Pamiętam tylko dwie odpowiedzi : Desperado i Pulp Fiction. Wg. nich odpowiedź prawidłowa to Desperado !!!! A przecież GRAŁ w OBU tych filmach !! Co za ingnorancja :P