Cześć! Jestem tutaj od nie dawna i chcialabym sie dowiedziec na czym polega cale to wspolzadodnictwo w filmweb;)a szczegolnie interesuje mnie to skad ludzie biora te newsy z kin itd. Zauważylam też ze ludzie ogladaja filmy na kompie...a to chyba nie legalne ?? Nie wiem zagubilam sie w tych internetowych zasadach:(. Plis wytlumaczcie mi to.
P.S
Napiszcie, czekam pa

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
_Alex_

To współzawodnictwo polega na zdobyciu jak największej liczby punktów. Chyba.
Nikt Ci nie powie skąd biorą newsy. Chyba.
Oglądanie filmów na kompie jest legalne, kiedy filmy są legalne. Na pewno.

Beznickowy

Aha...dzieki ale chodzi mi o filmy sciagniete z neta..ak z nimi jest

_Alex_

A to zależy. Są filmy, które utraciły prawa autorskie i można je legalnie ściągać.

swirOFF

O nie wiedzialam ...a jakie (np 1) czytalam kiedys o filmie co sie ukazalo ostatnio w kinach "Next"...to pisali ze to juz ogladali na kompie i ze niezabardzo dobrej jest jakosci

_Alex_

W większości to piraty. Darmowe filmy z neta to stare produkcje (lata 20', 30', 40') z poprzedniego wieku, do których praw nikt już nie posiada. Ale są też nowe (oryginalne) produkcje, które umieszcza się w necie i można ściągnąć, ale są płaten. Około 10 euro zazwyczaj.

Beznickowy

wow ale kto bedzie chcial dawac 10 euro za sciagniecie ?? tak sie mowi o tych wymiennych plikach przez net a tam nie sa przeciez tylko muzyka itp.