ludzie bilet do kina kosztuje 15 a plytka z filmem 1,5 zl jak latwo policzyc za jeden bilet mozna miec 10 filmow i to same nowosci jak atak klonow spiderman itd.
powiadasz divx ;)
to jeszcze policz stosunek wielkosci ekranu i dzwieku w kinie do tego co masz w domku :))))))
a co do tego twojego tematu "Tytuł: aby ogladac filmy trzeba divx " to smiesznie on brzmi z końcowymi wyrazami "i to same nowosci jak atak klonow spiderman itd. "
miło ze masz divxa którego jeszcze nikt nie ma na sieci :P
pisz troszeczke z głową bo czasem trafiaja sie ludzie tutaj o podobnych bardzo zainteresowaniach i nie ma co sie później gooopio tłumaczyc :D
Pozdrawiam
chwileczkę....
chwileczkę, bo nie rozumiem... dlaczego według Ciebie śmieszne jest to, że na divx-ie można oglądać nowości? przecież to całkiem normalne, że można......
A co do tego jaką przewagę ma divx nad kinem, to choćby:
1. cena
2. mmożliwość wielokrotnego obejrzenia filmu
3. możliwość obejrzenia filmu w spokoju, bez żadnych szeptów i szelestów
4. możliwość przerwania filmu... w kinie jak złapie cię potrzeba to nie ma zlituj się... nie przerwą go specjalnie dlatego, że musisz wyjść do toalety..
5. a co do dzwięku i ekranu, to sprawa divx nie jest zupełnie przegrana. Jeśli ma się na karcie graficznej wejście TV, to można bez problemu podłączyć komputer do telewizora, a jeśli ma się w nim sprzęt dolby surround, to z głosem nie ma problemu, a co do wielkośi ekranu... jest takie urządzenie zwane projektorem, który można podłączyć czy to do komputera czy do telewizora... a obraz rzucony na ścianę o wymiarach 3X3 to także coś....
tak SMIESZNE !!
nie wiem kamo czy masz zielone pojecie o divx i o tym co kiedy i w jakiej jakosci wychodzi na net ale wydaje mi sie ze nie masz :
są!!!!!!!!!!!!!
sam mam spidermana a nawet przedpremierowe reign of fire ale wcale nie mówię ze sciągnąłem to z netu.... słyszałeś o programie iMesh albo Kazaa?????? i właśnie tym programem ściągnąłem sobie spidermana, co w tym takiego dziwnego????
chcesz to mogę ci nawet przysłać ten program i wpiszesz w wyszukiwarce spiderman czy co tam chcesz, a wtedy sie przekonasz......
re:
wiesz no... nie chce sie z tobą pokłucic ale to co masz to nie jest prawdziwy divx jaki się powinno okreslac. teoretycznie i troszke praktycznie masz racje jakby sie upierac. zerknij na www.isonews.com potem na dole wyszukiwarka i wpisz spiderman jak znajdziesz tam w wyszukanych divx spidermana ( nie mylic z SVCD ani VCD ) to daj znac bo ja czekam na taką jakosc.
DivX
DivX to kodek a nie rodzaj filmu, wiec powiedzenie "mam divx'a" jest nie poprawne, chyba, ze uzywa sie skrotu myslowego majac na mysli film skompresowany tym oto kodekiem. Ale ty widmo mowisz o czyms innym mowisz tu o DVDRipie czyli pliku dobrej jakosci a nie screenerze czyli przegrywaanego z kina, ktore zazwyczaj choc nie zawsze nie sa kompresowane kodekami DivX. Lecz zdazaja sie "kinowki" o jakosci DVDRip, wiec podejrzewam, ze "Spiderman" i "Atak klonow" moga byc juz w takiej jakosci.
Co do porownywania kina do filmow na komputerze/tv to prawda jest taka, ze roznica w jakosci obrazu i dzwieku jest tak olbrzymia, ze nie trudno wogole jest to porownywac. Miszczu: watpie zebys kupil projektor za pare tysiecy skoro zal ci wydac 15 zloty na bilet do kina. Co do dzwieku to obawiam sie, ze we wszystkich "DivX'ach" jest to tylko zwykle stereo, ktore jest niczym przy standardach Dolby Digital i THX, ktore sa w wiekszych kinach. Sam ogladam filmy i w kinie i na komputerze i musze przyznac, ze DivX jest bardziej oplacalny, ale duzo gorszy.
re:
własnie o to mi chodziło piszac "troszke praktycznie masz racje jakby sie upierac". można skompresowac własnie kodekiem "Divx" marną kopie kinowej wersji filmu i nazwac to divxem, ale wiele osób myli to pojecie. Ja uznaje za divxa bardzo ładnej jakosci filmy, NIE Nagrywane w Kinie Kamerą !!!
Filmy na kompa to zbawienie dla tych co mieszkaja w małej miescinie gdzie filmy albo dochodza z wielomiesiecznymi opóźnieniammi albo i wcale. Wiele interesujacych filmow widzialem własnie w domku na moim kinie domowym :) ktore mysle nigdy nie zobaczy nikt w polskim kinie. Czesc z tych filmow jak pisałem do dystrybutora trafi wyłacznie na dvd i to nie wiadomo kiedy jeszcze.
nooo wlansie
wlasnie, zgadzam sie z toba w pelni. wreszcie powiedzial ktos cos, co wiedzial, a nie robil z siebie 'pana wszechwiedzacego'.
jasne
racja;) divX divX'em - dobrze cos takiego miec w domciu jesli chces sie ogladnac filmy po raz ktoryś ale jednak kino ma ta przewage ze tam jest 'ciut' wiekszy ekran i lepszy dzwiek. Ja sam preferuje kino 'niehollywoodzkie' , gdzie nie ma efektow wiec divX mi wystarczy ale czasem lubie skoczyc do Multikina.....
chlopcze...
chlopzce, jak to diviX'a nie ma w sieci, jak ja go juz mam. wystarszy spytac znajomych, czy nikt na ftp'a nie wrzucil. chyba ze takowych znajomych nie posiadasz. wtedy zostaje irc albo jakis czat porzadny... no fakt, nie ma w sieci... jak chcesz to nawet dam adres.
pozdrawiam rownierz.
p.s. i masz racje, czasem glooopio sie przed innymi tlumaczyc, jak sie trafi na kogos, kto cos o tym wie...
daty
porównaj kiedy ja pisalem o danym filmie a kiedy ten film pokazał sie w sieci. juz pisane było ze nawet kinowe wersje mozna skompresowac divxem ale tu chodzi o jakosc filmu po kompresji z DVD.