Witam nie tak dawno w podróży autokarem oglądałem dwa bardzo ciekawe filmy lecz nie zapamiętałem
ich tytułów. Pierwszy film akcja dzieje się najprawdopobniej we Włoszech. Pewien reporter przyjeżdża
nakłonić pisarza aby wrócił do zawodu. Ten pisarz bardzo nie lubił owych reporterów dziennikarzy. W celu
przestraszenia tego reporta przy pierwszym spotkaniu udaje osobę chorą na umyślę. Lecz nei udaje mu
się wprowadzić go w błąd. Ten reporter nie poddaje się i dalej drąży. Temat po pewnym czasie mężczyźni
się zaprzyjaźniają. FIlm się kończy jak ten reporter postanawia wrócić do domu. Zostaje pożegnany
odjeżdża pociągiem lecz po chwili widzi jadącą na koniu trzymającą lejce do drugiego córkę tego pisarza
w której się zakochał zatrzymuje pociąg i postanawia dla niej zostać.
Drugi film akcja wydaje mi się że dzieje się w średniowieczu może. Początek filmu jest jak ojciec uczy
strzelać z łuku swą córkę. Gdy wyruszają w dalszą podróż napada na nich szajka zabijają jej rodziców i
brata a ją porywają. Szajką dowodzi kobieta o blond włosach. W owym obozie jest też druga dziewczynka
która przebywa z tą szajką. I ona pomaga uciec tej dziewczynie. Uciekają odnajdują jakiś domek w którym
postanawiają przenocować. Lecz okazuję się on zamieszakły przez pewnego mężczyznę który opowiada
dziewczyną historię tej przywódczyni szajki. Film się kończy tak iż wszyscy z tej szajki zostają wybici przez
tą dziewczynę której zabili rodzinę.
Wiem iż jestem słaby w opowiadaniu ale może ktoś sobie skojarzy tytuły i pomoże. Z góry dzięki.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
kogote

1 http://www.filmweb.pl/film/Pod+s%C5%82o%C5%84ce-2005-133348