Szukam filmu sf w którym gosciu przeniosł sie do innego swiata i tam skakał wysoko i walczyl prosze o pomoc

marcinek22_2

Hm... "John Carter" z 2012 r. ?

pellet

Tak dziękuję

marcinek22_2

Jest jeszcze wersja dla ubogich ale odradzam, szkoda oczu. https://www.filmweb.pl/film/Ksi%C4%99%C5%BCniczka+Marsa-2009-543183

adamus0101

Hehe, mnie się podobała ta "Księżniczka", nawet ten mały budżet nie przeszkodził, bo mniej efektów nie było aż tak krytyczne.
Lubię wszelkie taki podróże pomiędzy różnymi światami,epokami, cywilizacjani, więc więcej wybaczam w takiej sytuacji ;-))

Montago

Gdyby chociaż ten film był z lat 80 to bym mu dużo wybaczył a tak to lipa, np taki "Gor"(1987) miał podobną fabułę, kiepskie aktorstwo oraz tragiczne efekty ale jednak podobał mi się bardziej.

adamus0101

Miałem nawiązać do "Gor", ale oglądałem tylko jego 2 część - podobała mi się, ale to było tak dawno temu, że nie mam wspomnień, które pomogły by porównać te filmy.

Najczęściej te tanie podróbki czy dzieła Asylum lub SyFy oceniam na 2-3, w porywach do 4, choć 1 też lecą. Ale bywają wyjątki, więc choć obiektywnie to słabizna, to subiektywnie mi się podoba...
Ale o to przecież chodzi w filmach, że nie powinny wszystkim tak samo się podobać, bo to byłoby nudne...
A tak przynajmniej możemy o tym podyskutować ;-)