najwięcej razy oglądałem "Chłopaki nie płaczą" chyba z 5, choć nie jest to mój ulubiony film,
jeśli jest okazja obejrzeć go z kimś kto jeszcze go niewidział to ja jestem chętny :-)
pozdro
------------------------------ -------
http://www.cybuchsite.ovh.org/
aha, no i chciałem dodać że inne filmy to zwykle oglądam po 3 - 4 razy (ale też nie wszyskie) chyba że będa naprawde super!!! jeszce taki mi sie nietrafił niestety, żebym oglądał go więcej niż 5 razy. ;-)
'Pulp Fiction'
'Reservoir Dogs'
dodam ze wszystkie filmy zawsze ogladam po kilka razy...
najpierw z wiadomych powodow, nastepnie dla analizy tresci, techniki i jezyka filmu, a kolejne razy to juz dla czystej rozrywki
ja nie licze ale "chłopaki nie płaczą" i "eurotrip" na pewno ogladałam więcej niż 10 razy. uwielbiam te filmy
władca pierścieni:druzyna pierścienia i nie wiem dlaczego :P po prostu lubię i tyle :P To było ok 15 razy (nie przesadzam) i będę nadal oglądać w nieskończoność
Matrixa oglądałam najwięcej razy bardzo lubie ten film wszystkie trzy części i uwielbiam Keanu Reevesa
W lato byłem u rodziny i były straszne nudy, to w tydzień z 15 razy "kilera" obejrzałem. Na pamiec prawie go znałem :D
"kilera" tez duzo razy widziałam, a i jescze "Kevin sam w domu " i w Nju Jorku zresztą tez, nawet mi sie az tak bardzo nie znudziło, hehe
Z pośród moich ulubionych filmów nie wszystkie mogę oglądać naokrągło, ale są oczywiście takie, które mógłbym oglądać prawie codziennie i nigdy mi się nie znudzą;
"Człowiek z blizną", "Rocky", "Top Gun", "Taksówkarz", "21 gramów"
"dirty dancing", "torque", "szybcy i wściekli" 1 i 2, "taxi" 1 , 2 , 3. Wogóle jak znacie jakies filmy w tym typie ( szybkość, tuning itd) to byłabym wdzięczna za tytuły.
stealing beauty
piraci z karaibow
czekolada
hp i wiezien azkabanu i wiele wiele innych...
jak zlapie faze to ogladam jakis film conajmniej 20 razy:)
"Szczęki" , "skazani na shawshank" , trylogia Władcy Pierscieni ..na powrocie króla byłem 4 razy w kinie ,a na DVD ..nie liczyłem ..ale zaraz se chyba obejrze :-) , "Forrest gump" itd itd
no dirty dancing to podstawa ogladam go zawsze jak nie mam co robic, na zmiane z grease... najlepsze!
prawdę mówiąc, jakoś tak się złożyło, że w ciągu całego życia najwięcej razy widziałem króla lwa i kevina samego w domu ^^ i bynajmniej nie dlatego, że uważałem ten filmy za wybitne. jako dziecko miałem zdecydowanie mniejsze wymagania.
a aktualnie, to chyba dużą rybę burtona i człowieka z księżyca formana. obydwa te filmy były przez dłuższy czas moimi ulubionymi.
ja uwielbiam "The crow" i dzis tez go ogladam, oraz "vincent" :) niewiem ilerazu juz widzialem zdaza sie ze kilka razy dziennnie ogladam ale ta animacja trwa 5:56min wiec:) .............
to zależy... filmami które wiele razy oglądałam było Virgin Suicides, Przeminęło z wiatrem, Kill Bill, Cinderella Story (z Hilary Duff), Love Actually, Cruel Intentions, The Ring, Requiem dla snu. I to są filmy, które oglądałam wiele razy nie dlatego że szły w telewizji, tylko po prostu je lubię :)
Filmy oglądam najczęściej 1 raz, a jeżeli jakiś ni sie wyjątkowo spodoba to mogę go obejrzęć więcej razy
Dla mnie filmy które zawsze jestem gotowy zobaczyć to Reqiuiem For A Deram, Fight Club, Transpotting i czywiście Dzień Świra:D:D
najwięcej razy 14 oglądałam interkosmos, potem mi sie znudził. Na drugim miejscu jest Apollo 13 i Twister , które oglądałam około 5 razy
wiele fimow ogladalam kilka razy ale wiekszosc to np.ze znajomymi ktorzy tego filmu niewidzieli a ja z nimi ogladalm go ktroys tam raz tak dla towarzystwa heh no ale niezawsze np oszukac przeznaczenie 1 i 2 swit zywych trupow ogladalam po kila razy bo te filmy bardzo mi sie spodobaly ale to bylo juz jakis czas temu i chyba niechcialoby mi sie znowu do tego wracac=)
aha zapomnialma jeszcze donnie darko jest wyje***[=)]chociaz obejrzalam go jakies 2 miesiace temu to ten film wywarl na mnie ogromne wrazenie glownie ze gra tam jake gyllenhaal heh ale ogolnie niemam temu filmu nic do zarzucenia poprostu miodzio obejrzalam go ze 3 razy i niemam zamiaru na tym poprzestac .......
Piraci z Karaibów: Klątwa czarnej perły i Troja. Kocham te filmy Piratów oglądałam 7 albo 8 razy a Troje 5
dla mnie to bedą:
"Piraci z Karaibów"
"Czekolada"
trylogia "Władca pierścieni"
"To właśnie miłość"
"Dirty dancing 2"
"Kevin sam w domu / w NY"
"Nothing Hill"
"Pritty Women"
podzrawiam :]
Przypomnialam sobie że jeszcze najwiecej razy oglądałam Kevina sam w domu (10) ale tylko dlatego że odkąd pamiętam telewizja raczy nas tym filmem co świeta i za każdym razem go ogladam
najwięcej razy z własnej, nieprzymuszonej woli (czyli nie dlatego, że tv to w kółko puszcza) oglądałam chyba "Zakręcony Piątek" - łatwa, lekka, przyjemna komedyjka :) tak tam słonecznie i kolorowo, że odrazu poprawia mi się humor i nastawienie :)
a! I Blair Witch! ale tylko dlatego, że nikt nie mógł tego ze mną obejrzeć, potem żebym skumała czego się tam wszyscy boją i potem, bo koleżanka nie oglądała :P
Film który sprawia ze chce sie zyc to dla mnie napewno "Życie jest piękne" Benigniego. Jeżeli jest na świecie jakaś istota która go nie widziała,to polecam gorąco! To 111 minut najwspanialszego siedzenia przed telewizorem. Płacz,śmiech,śmierć,życie... Wszyskto! La vita e bella!
no ja najwięcej razy obejrzałam:"To właśnie miłośc"i "Skazany na bluesa"
(no i swoją studniówke widziałam ze 20 razy ale to sie nie liczy:P)
Filmów które widziałem kilka razy jest naprawde dużo. Te o których pamiętam:
Chłopaki nie płaczą
Forest Gump (dziś w telewizji - obejże po raz ...? hehe)
Siedem
Fight Club
Szeregowiec Ryan
Skazani na Shawshank
Matrix
Dług
Gra
.......i wiele wiele innych. Pozdrawiam
seksmisja
spacer w chmurach
speed 1
Ania z Zielonego wzgórza
Anna i król
Con Amore
Długo i szczęśliwie
Ten pierwszy raz
Dzień niepodległości i wiele wiele innych, a mnóstwo jest takich które widziałam raz i już chce zobaczyć znowu np. Pamiętnik który widziałam wczoraj
Ropcky wszystkie części
Gwiezdne Wojny wszystkie części
Spider-Man 1i2
Forrest Gump
Fantastyczna 4
piła 1i2
-"Fight Club"
--"Requiem for a dream"
---"Moulin Rouge"
----"Walk the line"
-----"Donnie Darko"
------"Crash"
Od razu podkreślam, że filmy, które tu wymienię niekoniecznie należą do ulubionych, ale po prostu w niektórych przypadkach są to obrazy, które często leciały w telewizji i które lubiłem jako dzieciak.
Więc tak:
"Kevin sam w domu", "Kevin sam w Nowym Jorku" - no właśnie, jako dzieciak wypożyczalnie miałem w swoim bloku i był to jeden z filmów, które najczęsciej lubiłem wypożyczać - później telewizja Polsat wałkowała ten film. Nie wiem ile razy to widziałem, ale na pewno nie mniej niż 40 :) Kiedyś potrafiłem całą liste dialogową powiedzieć na pamięć - pewnie do dziś sporo pamiętam
"Rambo" (zwłaszcza dwójka) - tutaj tak samo, telewizja nie dawała odpocząć, a jako dzieciak lubiłem ten film i z przyjemnością oglądałem.
"Terminator 2" - jedynka przez telewizję była traktowana trochę po mcoszemy - T2 po raz pierwszy widziałem chyba jako kilkulatek, natomiast pierwszą część zobaczyłem dopiero jakieś 4-5 lat temu. Tak więc T2 podobnie jak "Kevin..." był przeze mnie widziany miminuk 20-pare razy.
"Batman" i "Powrót Batmana" - wypożyczane w młodości dziesiątki razy, w latach ostatnich też widziane minimum po 3 razy.
"Alien" i "Aliens" - pierwszą część widziałem więcej razy, ale zawsze jak leci (zresztą mam na wideo nagrane) zawsze oglądam.
"Pamięć absolutna" - drogi boże, to był klasyk - po dziesiątym seansie wciąż zasiadałem przed ekranem z tym samym podnieceniem :)
Wogóle dla filmów z Arniem należy się osobny rozdział, o chyba filmów z żadnym aktorem nie wałkowałem do tego stopnia - większość tekstów znałem dosłownie na pamięc.
"Bliżniacy" - heh, też zawsze oglądałem - seansów na koncie: conajmniej 5.
"Conan barbarzyńca" - chyba też było tego koło 5 razy.
No i są też filmy ze Sallonem, ale dziś nie darzę ich specjalnym sentymentem, więc nie będę ich też wyminiał.
To chyba tyle z dawnych lat :)
Teraz trochę produkcji ostatnio wałkowanych.
Przede wszystkim "Władca Pierścieni: Drużyna Pierścieni" - gdy dorwałem ten film na divx (oczywiście już po tym jak widziałem w kinie) oglądałem go chyba z 10 razy, później jeszcze było pare seansów. Później fascynacja już trochę minęła. Drugą i trzecią część widziałem już tylko po 2 razy. Raz w kinie i raz na dvd.
Potem było "Milczenie owiec", które kiedyś w ciągu tygodnia obejrzałem dwa razy :) Hmmm... co by tu jeszcze...
"Psychoza" - w całości widziałem może ze 3 razy, ale niektóre sceny (np prysznic) przewijałem chyba setki razy...
Ostatnio jednak nie oglądam już obrazów po tyle razy. Wystarczy mi coś obejrzeć raz, ewentualnie dwa. Wolę po prostu sięgać po nowe, kolejne tytuły niż wałkować wciąż to samo - ale pamiętam jak to było uczyć się np. "Kevina..." na pamięć :)
tyle tego bylo...jadnak po glebszym zastanowieniu stwierdzam ze najwiecej razy ogladalam "gladiatora"...jest to jeden z moich ulubionych filmow (jednoczesnie zalicza sie tez do drugiej kategori tj. :najwiecej wylanych lez):P pozdr.
chyba shreka 2....albo Goscie goście 2....hehehe sama juz niewiem ale chyba Goście goście:) oglądałam je w sumie ok 20 razy:)
pOzDrOwIoNKa:)
The Matrix - straciłem rachubę ale ponad 40 to spokojnie
Star Wars IV,V,VI - ho ho i jeszcze trochę:)
pozdr:)
"MIŚ" I "JAK ROZPĘTAŁEM..." idzie to w dziesiątki... polsat i tvn tez nie daje wytchnąć przy niektórych produkcjach
SEXMISJA...widziałam ...nie przesadzając pewnie ze 100 razy........znam go na pamięć i uwielbiam ten film i nadal mnie śmieszy...jakby kiedyś zaginęły wszystkie kopie i scenariusz to mogą się zgłosic do mnie to im go"odtworzę" ze wszystkimi detalami
A tak poza tym to mam duzo filmow do ktorych wracxam
Filadelfia,Forrest Gump(Zielona Mila,Siedem,Gladiator,Requiem dla snu......itd
"Leon Zawodowiec" - nawet nie ma sensu liczyć ile razy widziałam Leona, wracam do ulubionych fragmentów kilka razy w miesiącu...
odpowiedzi na to pytanie jestem pewna-bedzie to kurtlar vadisi irak-dolina wilkow irak-ogladam go niemal codziennie......wreszcie jakis film ukazuje prawdziwa,zaklamana ameryke.....a drugi film to KOMORNIK z 2005-chyba najlepszy film polski jaki w zyciu widzialam.......a trzeci to-nagi instynkt 1 teraz zaczynam 2!!!pozdr.
Matrix - z 30 razy
Gwiezdne Wojny (stara trylogia) - też z 30
Przekręt - około 20 razy
Skazani na Shashank - jakieś 10 razy
A także: Imigrant, Brzdąc, Głowa do Wycierania, Chłopaki nie płaczą, Seksmisja, Rozmowy kontrolowane, Dzień Świra... i to chyba wszystko.