Witam!
jest sprawa ;) zawracam sie z pytaniem czy tez prosba do znawcow tematu... nabralam ochoty na kino gore, dotychczas bylam raczej milosniczka stylowych horrorow wlaciwie bez elemantow przemocy [typu "shining", "ringu"] ale nabralam ostatnio ochoty na cos mocniejszego [po obejrzeniu "house of 1000 corpses", ktory mnie nieco rozbawil, ale i natchnal]. zatem znawcow prosze o jakies propozycje filmowe...
Najlepiej obejrzyj "Zejście" albo "Oszukać przeznaczenie" - wszystkie 3 części.
Dobry też jest "Nawiedzony dom"/"Dom na nawiedzonym wzgórzu"/"Dom na przeklętym wzgórzu" (-- film znany pod trzema tytułami...
Tylko że to nie jest gore (lol)
Ja ostatnio z gore oglądałem Ichi the killer ale film mnie nie zachwycił
Jak gore to Hellraiser powinien ci się spodobać (osobiście nie przepadam za bardzo krwistymi horrorami) powstało kilka części.
jest taki film cannibal holocaust myślę, że powinien cię zainteresować. film jest stosunkowo stary (chyba 1978 czy coś takiego) ale naprawdę świetny. tylko nie radzę oglądać go podczas obiadu, niektóre scenki są dość drastyczne. zwróć uwagę na muzykę, która świetnie buduje napięcie czego brakuje w dzisiejszych filmach z tego gatunku )() siYa
Hmm może Freddy vs. Jason, Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną, Halloween, I stanie się koniec, Piła i piła II
Jeśli chcesz się naprawdę przestraszyć do polecam film ,,Blair Witch Project".Film na faktach nie był reżyserowany.Sami zobaczcie :]
Do wymienionych filmow można jeszcze dodać "Tetsuo" oraz drugą część "House of 1000 corpses" "Bękarty diabła".
dziekki za odpowiedzi :)
ichi the killer rzeczywiscie moze byc ciekawy... cannibal holocaust- na to musze sie porzadnie przygotowac ;] w planach mam rowniez bloodsucking freaks \m/
a te wszystkie blairprojekty, bekarty, domy nawiedzone i cala reszte juz widzialam, szukam teraz bardziej ekstremalnych i niszowych obrazow ;) ale rowniez dziekuje!
cholera, nie ma editu ;] i wyszlo bezsensownie z tym ichi the killer :D ale slyszalam o tym filmie duzo wlasciwie sprzecznych opinii... natomiast jeszcze: martwice mozgu kiedys juz widzialam, niezly ;] maglownica to raczej komedia jest, cos jak ten o spiewajacej olbrzymiej rosiczce [jak sie ten film nazywal??] a tetsuo jest wart sprawdzenia!
thx all !!!
Te wszystkie blair witch projecty, piły i inne horrory dla przedszkolaków to sobie odpusc, bo to badziew. Jesli szukasz mocnych wrazen to warto siegnac do kina wloskiego lat 70. i zapoznac sie z tytulami takimi jak "Buio Omega", "Antropophagus" (obydwa w reżyserii Joe D'amato), "The Beyond" i "Zombie Flesh Eaters" (Lucio Fulci), z nowej szkoly warto sprobowac filmow Jorga Buttgereita (Nekromantik, Schramm), a z absolutnej klasyki gore koniecznie trzeba poznac filmy Herschella Gordona Lewisa (Gore, Gore Girls, Wizard of Gore, 2000 Maniacs). A Cannibal Holocaust nie jest wcale taki straszny jak go niektorzy przedstawiaja, poza kilkoma scenami zazynanych zwierzat, niewiele w tym filmie makabry.