Witam poszukuję tytułu horroru o wampirze może z lat 90-ych... akcja toczy się w 17 wieku Scenę jaką pamiętam to wampir uciekający przed ludźmi którzy odkryli jego morderstwa następnie biegnąc w jakimś budynku łamią sie pod nim deski i wpada w dziurę gdzie zamarza na ileśtam lat.. następnie akcja toczy się w czasach współczesnych gdzie podczas remontu owego domu iskry z maszyn robotników stapiają lód i wampir budzi się i zaczyna łowy
a i gdy miał gryźć ofiary machał głową na boki wtedy mu zęby zmieniały na wampirze taka scena w slow motion :)

scratch1986

O co ci chodzi? Po co zawracasz głowę osobom na forum literkami "bcbdfg"??

WSZF030

Ponieważ miałem swój powód... dlatego zostało zedytowane na to co miało być na początku

scratch1986

Kołacze mi się 30 dni mroku, ale nie zagwarantuje Ci, ze to to.

Dealric

To wszystko wyjaśnia!

WSZF030

inteligentnie...

Ile ty masz lat? 13?

scratch1986

Nie nie 30 dni mroku jest nowy a tamten pamietam jeszcze z video-czasów:)

scratch1986

Ogólnie ten XVII wiek pasowałby do Wywiadu z wampirem, ale niestety reszta się nie zgadza.

kuba461

Ciężki temat film rzadki i nie sądzę że znajdziemy tytuł
Przykład ,,chains,, słyszeliście o nim spoko film o grupie broniącej się przed bandą:) nie łatwo go znaleźć

scratch1986

Co do rzadkich filmów to wiem co to za ból.
Parę tygodni temu postanowiłem odszukać film który widziałem ze 5 lat temu na TVP1.
Gdy cudem go znalazłem (Wieża 1993) to okazało się, że nigdzie go nie można obejrzeć :(

kuba461

Naprawdę?

https://www.youtube.com/watch?v=_UgA1wTUcZM

Miłego seansu (kosztowało mnie całe 30 sekund szukania ;)

Dealric

Oryginalną wersję oczywiście znalazłem lecz problem stanowi brak napisów.
Mój angielski nie jest niestety na aż tak wysokim poziomie aby oglądać film bez napisów :(

kuba461

W tym wypadku raczej masz pecha, bo napisy raczej nie istnieją, a wersji lektorskiej nie widać.
Wydaje się nawet, ze nigdy nie trafił do Polskiej dystrybucji i innej wersji niż telewizja po polsku nie znajdziesz.

Dealric

Niestety zdaję sobie z tego sprawę :(