1. W filmie była taka scena: amerykanie lecą zrzucić bomby atomowe na Japonie ale z powodu złej pogody lecą nad Nagasaki a nie nad wcześniej ustalonym celem. I w tym smaym czasie jest scena w pewnej japońskiej chacie gdzie siedzi grupa Japońców i nażekają na pogode, jeden z nich mówi: "Amerykanie jakmają złą pogode to tak mówią: Fucking Weather, Fucking Weather...". Na początku tylko jeden gościu tak gada, a potem wszyscy za nim powtażają: Fucking Weather, Fucking Weather, Fucking Weather i walą pięścią w stół.
2. Tego filmu nie widziałem, znam tylko z opowiastek. Film jest o tym, że bya bitwa którą jedna strona przegrała i straty były ogromne. Po bitwie zebrał się sąd który miał osądzić trzech losowo wybranych żołnieży za to że nie zdobyli pozycji wroga. Jeden z nich mówił ze bo było tak wiele trupów ze nawet nie mógł wyjść z okopów. Następny żołnierz podobno był już bardzo blisko pozycji wroga ale dostał rozkaz do odwrotu więc się wycofał. Wszyscy z trzech żołnieży postawionych przed sądem zostało skazanych na śmierć.
3. nie pamiętam dużo, chodziło w nim o to że grupa ludzi zaczeła pod miastem kopać tunele bo chcialei jakies złoto czy coś takiego i na końcu filmu całem miasto się zapadło od tych tunelów. Akcja sie działa chyba na początku XX wieku albo wcześniej (chyba XIX wiek).
4. Akcja kolejnego filmu dzieje się w samolocie wojskowym. Film jest (chyba?) z lat 90. Nie wiem co dokladnie sie tam dzieje, ale załoga ginie (chyba?) (nie wiem od czego) no i chyba przeżywa tam tylko jeden gościu i cochwile ma jakieś wspomnienia swojej żony (lub dziewczyny). Wogóle samolot całkiem rozwalony, w samolocie trupy lerzą idt
5. W pewnym miescie grasuja potwory :-), ktore zamieniaja ludzi tez w potwory :-). Moga one udawac ludzi. Grupka ludzi wie jak zamieniac potwory spowrotem w ludzi - musza byc naswietleni przez swiatlo ultrafioletowe. Pod koniec filmu juz praiwe wszyscy sa potworami. Wiec ludzie ktorzy przetrwali prubuja ich uratowac przez przeprowadzenie potworow pod brama/przejsciem z ultrafioletu. Jeden z ludzi podczas wlanczania wielkiego przejscia z ultrafioletu smazy sie od pradu. Na koncu filmu jest scenka w szpitalu jak jeden z tych co prubowal uratowac reszte budzi sie a lekarze sie go pytaja czy tylko on przezyl.... cos takiego.
6. Kilku kolesi z Jamajki twożą drużyne bobslejów.
7. Gostek dostanie spadek jezeli wyda duuużą kwote pieniędzy w odpowiednim czasie. czas i miejsce akcji: USA wiek druga polowa wieku XX.
8. Western. pamietam tylko jedną scene z filmu: jak facet szpanuje ze umie kręcić bronią a poźniej inny koles bierze kubek i robi to z kubkiem (ten koles który zrobił to z kubkiem to czesto grał w karty w saloonie i chlał).
nr 6. to 'reggae na lodzie' (http://filmweb.pl/Film?id=4680)
nr 7. tez kiedys widzialem, ale tytul wypadl mi z glowy :P
dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki
dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki
dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki
8 to Tombstone. Bardzo dobry film.
2 to chyba jest teatr telewizji (o ile pamiętam grał tam między innymi Adam Ferency). Ja przynajmniej widziałem tą historie w teatrze telewizji, ale często jest tak, że te sztuki są na podstawie jakiegoś filmu (chociażby "Arszenik I Stare Koronki").
8 to Tombstone. Bardzo dobry film.
2 to chyba jest teatr telewizji (o ile pamiętam grał tam między innymi Adam Ferency). Ja przynajmniej widziałem tą historie w teatrze telewizji, ale często jest tak, że te sztuki są na podstawie jakiegoś filmu (chociażby "Arszenik I Stare Koronki").
dzieki za tombstone, a nr 2 to napewno nie jest teatr telewizji bo to stary (chyab czarnobialy) film zagraniczny