porusze kwestie jedzenia hehehe :)), moim zdaniem najciekawsze potrawy byly w filmie "van wilder" napewno pyszne (chociaz sama bym napewno nie sprobowala) ciasteczka z niespodzianka w srodku, moze tez z "american pie:wesele" smakowita trufla
Jeśli chodzi o jedzenie to nic nie jest obrzydliwsze od flmu Salo, 120 dni Sodomy. Krótko mówiąc ludzie byli zmuszani tam do jedzenia własnego gówna, wszystko było dokładnie pokazane przez kamerzyste - obrzydlistwo!!!!
No fakt ogólnie filmy Passoliniego są obrzydliwe,...Ja bym dodał scene w Szamance gdzie panienka wyjada mózg Bogusiowi Lindzie łyżeczką prosto z głowy,fuj.Ogólnie każda scena z szamanki jest obrzydliwa...no i przecinanie gałki ocznej w psie andaluzyjskim Luisa Buñuela .I Monika Sewioło leżąca z Radkiem pazurą na łużku, ubrana w przezroczystą koszulkę....Koszmar!!!
Salo leciało jakieś dwa lata temu na kanale Europa europa (albo może wtedy to było Le Cinema), a scena z jedzeniem odchodów nie była najobrzydliwaszą sceną tego filmu. Reżyser faktycznie lubował się w tego typu klimatach, ale najwyraźniej w Salo przedobżył bo komus niespodobało się i został brutalnie zamordowany...
Salo leciało jakieś dwa lata temu na kanale Europa europa (albo może wtedy to było Le Cinema), a scena z jedzeniem odchodów nie była najobrzydliwaszą sceną tego filmu. Reżyser faktycznie lubował się w tego typu klimatach, ale najwyraźniej w Salo przedobżył bo komus niespodobało się i został brutalnie zamordowany...
Dla mnie najbardziej obrzydliwą była scena w filmie Martwica mózgu Petera Jacksona, kiedy to podczas jakiegoś obiadu babeczka zaczęła się sypać cała, a jej krew zjadł razem z puddingiem gość przybyły na spotkanie... a zresztą cały film mnie jakoś mierził jak go oglądałem przed laty. Ale po latach wydał mi się nawet śmieszny !!! Polecam dla tych co nie oglądali, ale też ostrzegam, że jest ostrrrrroooo!