zapraszam do zabawy. jestem milosniczka horrorow i wiele juz widzialam,ale napewno duzo tez mnie ominelo. moze ktos poleci mi swoje najlepsze horrory?
Też lubię horrory, ale wydaje mi się że jest tu tyle podgatunków, że lepiej powiedz nam co ty lubisz, a może uzyskasz podpowiedzi o podobnych filmikach. Chodzi mi o to że np. Martwica mózgu Petera Jacksona i Dracula F.F. Coppoli to horrory, moim zdaniem oba są dobre, a przecież dzieli je prawie wszystko.
mi na przyklad bardzo podobala sie Teksanska masakra..., Zejscie, Klatwa, a chyba kazdy jest horrorem innego rodzaju.o Martwicy mozgu nie slyszalam ale sprobuje go znalezc no i zobaczymy.
Ja kocham horrory i najlepiej poleciłabym Ci "The ring" i "The ring 2", lub "lśnienie"
ogladalam ring 1 i 2 [osobiscie wole 2 ] ale nie widzialam lsnienia. czy to film w podobnym klimacie?
Od "Lśnienia" powinnaś zacząć ! A później :
Blood from the Mummy's Tomb; Bride of Re-Animator; Castle Freak; Dagon; Dawn of the Dead; Deathwatch; Dracula; Frankenstein; Friday the 13th; Ghost ship; Hellraiser; Hellraiser II; House of Frankenstein; In The Mouth of Madness; Jaws; Jeepers Creepers; Lurking fear; Necronomicon;
Nosferatu, eine Symphonie des Grauens; Pet Sementary; Pit and the Pendulum; Poltergaist; Puppet Master; Re-Animator; Resident Evil; Return of the living Dead; Ripper - Letter from Hell; Serpent and The Rainbow; Stephen King's : Carrie;Children of Corn; Children of Corn; Christine; Firestarter; It; Misery; ; Rose Red; ; Sometimes They come back; Storm of the Century; The Stand ;The Thinner; The Amitiville Horror; The Bride of Frankenstein; The Bunker; The Dunwich Horror; The Exorcist;The Lost Boys; The Mummy; The Ressurected; The Thing; Warlock; Cube Zero;The Saw; Nosferatu; Hostel; The Exorcism of Emily Rose; Creep;
Nie wszystkie są godne głębszej uwagi, ale obejrzeć można.
Lśnienie
Blair Witch Project
Psychoza
Dziecko Rosemary
Dawn of the dead
Teksańska masakra piłą mechaniczną
11:11
Amityville
28 dni później
Boogeyman
Cry Wolf
Coś
Czerwona róża
Dom woskowych ciał
Droga bez powrotu
Egzorcysta
Halloween: 20lat później
Inni
Koszmar minionego lata
Koszmar z ulicy wiązów 1 i 3
Krzyk
Księga cieni: Blair witch 2
Martwe zło
Morderstwo w sieci
Nosferatu Wampir
Omen 1 i 2
Oni
Oszukać Przeznaczenie 1,2,3
Piątek Trzynastego 1 - 6
Piła 1 i 2
Smakosz
The Grudge
Wolf Creek
Oczywiście nie wszystkie są godne głębszej uwagi , ale obejrzeć można :)
Boogeyman? Nie oglądajcie tego!! Myślałem, że zasne jak poszedłem na to do kina... Jeżeli masy odwagę, obejrzyj najstraszniejszy film i najbardziej przerażający - Kolobos. Na początek warto jednak zasięgnąć po małą przystawkę - Hostel
Hostel ?? To bajka dla dzieci :-P Nic nowego nie wnoszący . Jedynie co można o nim powiedzieć to to, że empatuje sexem, drastycznością. Kiedyś był podobny film, tylko polski. A "Kolobosa" nie widziałem.
Witam serdecznie.Posiadam w swojej kolekcji kilka horrorow godnych obejrzenia.Oto one:
BAD TASTE
BATTLE ROYALE
BATTLE ROYALE 2
BASKET CASE
CALVAIRE
CANNIBAL HOLOCAUST
THE EVIL DEAD
THE EVIL DEAD 2
ARMY OF DARKNESS
GEMINI
HELLRAISER 3
HELLRAISER 4
HOUSE BY THE CEMETERY
ICHI THE KILLER
PROFONDO ROSSO
PUMPKINHEAD
LITTLE SHOP OF HORRORS
SUSPIRIA
TENEBRE
THE BLOB
THE BROOD
THE EYE
THE FLY
THE HUNGER
THE LOST BOYS
VIDEODROME
WHO CAN KILL A CHILD?
ZOMBIE FLESH EATERS
THE BEYOND
SLASHERS
IT
Jesli ktos jest zainteresowany wymiana to prosze pisac na ydf@interia.pl
Posiadam wiecej filmow z innego gatunku.Tutaj wymienilem tylko horrory.Mam pytanie do UZYEAL.Czy posiadasz te filmy ktore filmy ktore wymieniles?
Jestem bardzo zainteresowany serialem:TWIN PEAKS oraz ROBIN OF SHERWOOD.Pozdrawiam!
Amityville
Koszmar minionego lata
Krzyk 1,2
The Ring 1,2
Lęk
Dark Woter
Swit zywych trupow
Noc zywych trupow
Doom
13 duchow
Wrong Turn(Zly skret,Droga bez powrotu)ma rozne nazwy
Batleroyle
Basen
Lśnienie i Blair.. hmm Nie postawil bym ich na pierwszym miejscu.. Ale Dziecko Rosemary... bardzo mi sie podobało trzyma w napieciu az do samego konca... Powinni zrobic Sequel ! ! !
Czesc.ja za horrorami nie przepadam jednak zdarzylo sie kilka naprawde dobrych jak np.inni,ring(japonska wersja) i r-point.wiekszosc jednak to gnioty a te dobre to glownie japonskie/chinskie.Najbardziej rozbroilo mnie rose red(3 godziny filmu z ktorego wynika tyle ze jest gorszy od Nawiedzonego)oraz 13 duchow(bueheh).Pozdrawiam
kazdy lubi co innego dla mnie np te the ring 1,2 sa do d**y a wole takie horrory jak EVIL DEAD czy koszmar z ulicy więzów
Według mnie to THE RING 1 i 2 OSZUKAĆ PRZEZNACZENIE 1,2,3 są całkiem niezłymi horrorami, ale osobiście wolę ZEJŚCIE i chyba tyle mouszę odświeżyć sobie pamięć....:)
Ja polecam Helraisera 5 . Wizja piekła ukazana w tym filmie to majstersztyk, na prawdę wolałbym chyba palić się żywym ogniem niż to co w Hellraiserze 5.
egzorcysta
duch (poltergeist)
shutter - widmo
wywiad z wampirem
i ogolnie jeszcze pare, ktorych nie chce mi sie wymieniac^^