Thriller USA. Oglądałam go w TV jakieś 4 lata temu, z lat 1995-2009 na domiar złego ostatnie 20 min filmu. Policja poszukuje psychopatę, jest nieuchwytny. Wiem że kobieta detektyw? jakaś policjantka młoda zgłasza się jako ochotniczka na przynętę. Wiem też ze jej ojciec pracował jako policjant i zginął. Tu pamiętam dokładny opis sceny końcowej. Ma na sobie nadajnik pod białą bluzką, jest bardzo ponuro, policja siedzi w samochodzie i ma podsłuch, inni policjanci są pochowani po kątach. Kobieta spaceruje po jakimś opustoszałym placu, porcie, jakieś odludne miejsce. Nic się nie dzieje mordercy nie widać, po woli odwołują akcję każą jej wracać. Nagle wszystko zaczyna się dziać w zwolnionym tempie, zbliża się w jej kierunku jakaś postać, wysoki facet w ubraniu mnicha, jakiegoś zakonnika? Nikt nie podejrzewa że to właśnie jest morderca. Ona ich informuje że nic się nie dzieje, że to tylko duchowny. Z góry dodaję nie jest to Zodiak, Kolekcjoner kości, czy Seven.

użytkownik usunięty
ksena999_2

Nieuchwytny? Amnezja?

Amnezje oglądałam, w Amnezja jej ojciec zabijał w tym co szukam jej ojciec był policjantem i zginął.
Nieuchwytny też nie, w nieuchwytnym morderca przez internet pokazuje śmierć ofiar. Ten co szukam chyba nieco starszy, raczej lata 90. Dodaję to nie: Kolekcjoner, Czerwony smok, Drapieżnik, Odkupienie.

użytkownik usunięty
ksena999_2

Wiem o czym były te filmy, ale Ty często tworzysz filmy, które nie istnieją, więc wszystko może pasować :)

Złodziej życia ?

w Złodziej życia gra Angelina Jolie, No może wszystko pasować, ale w 100% wiem że morderca jest w przebraniu mnicha.

ksena999_2

Wymienione filmy mam na dysku i znam je. Tamten był w TV i jest na Ekino. Szukałam nie znalazłam.

ksena999_2

Mam to: Cienie we mgle.

użytkownik usunięty
ksena999_2

Dżizas, opisałaś to tak jakbyś szukała normalnego thrillera policyjnego dziejącego się współcześnie:)