Cześć społeczeności !! !!
Już kiedyś pytałem i nic,
Więc próbuje ponownie,
Szukam tytułu filmu, oglądałem go dawno temu, na kanale Europa, Europa, film chyba rosyjski ale może to był ukraiński lub białoruski....

O chłopaku z małego miasteczka bodajże gdzieś pod Uralem,
Typowe miasteczka kombinatu,

Chłopak zaczął w pewnym momencie opowiadać sasiadom, dookoła, że planuje wyjechać z osiedla, miasteczka,
Do Moskwy lub gdzieś,

Wszyscy trochę to ignorowali,

Aż w końcu przyszedł dzień i.... ludzie mu ,,pomogli,, wsiąść, na siłę w sumie, do autobusu i chłopak odjechał,
Tak koncy się film, tak wygląda finałowa scena,

De facto, w ten sposób zmobilizowali go do faktycznego zrobienia czegoś, kto wie, może to mu na dobre wyszło,
Bo tam u nich była stagnacja, marazm, nic się nie działo,

Film prawdopodobnie z lat 90 tych, ale mógł być starszy,

Wtedy w TV emitowali go gdzieś na przełomie 1999 - 2004 r,

Niestety, nie pamiętam ani tytułu, ani roku produkcji, ani nazwisk aktorów,

TEDDY_K2

Witam, w jakim wieku może być chłopiec? czy film dotyczy wojny? czy to czasy obecne?

TEDDY_K2

może to? https://www.filmweb.pl/film/Zachmurzony+raj-1990-88520

janina21

W ponurej rosyjskiej wiosce przesadnie entuzjastyczny i niedoceniany Kola spontanicznie ogłasza, że ​​zamierza dziś wyruszyć na Daleki Wschód, zyskując tym samym o wiele większe zainteresowanie i poparcie, niż się spodziewał.

janina21

Tak !! To ten film !

janina21

Serdecznie dziękuję za pomoc ! Już nawet znalazłem go, jest na YouTube, dobre 17 lat szukałem i nic, nawet próbowałem AI ale nie dala rady, a tu proszę, jest odpowiedź, jeszcze raz dziękuję

TEDDY_K2

:)))

janina21

Daj znać jeśli mógłbym się zrewanżować i jakoś pomóc e odnalezieniu filmu, serialu, pozdrawiam

TEDDY_K2

szukam Twojego ten z lat 50 może 60