nie wiem czy dobry dział trafiłem ale jeżeli o znawców filmu to chyba tu powinienem zapukać o pomoc

ja chciałem się zapytać o tytuł filmu......
oglądałem go w polskiej telewizji jakieś 20 lat temu....
wiem historia ale widziałem go raz teraz mam 31 lat a to siedzi mi od jakiegoś czasu w głowie :)
opis będzie szczątkowy ale może ktoś załapie o co chodzi
na pewno grali chińczycy lub japończycy
film nie był chyba o karate bo w pamięci utknęły mi gadżety jakimi posługiwał się główny bohater - jak na tamte czasy to byłem nieźle podniecony tymi klimatami - utknęła mi w pamięci scena gdzie kilka małych robotów walczy z czymś - większym robotem?? - w jakimś pomieszczeniu
jeden z tych malców strzela jakimiś rakietami do tego wiekszego.
naprawdę w pamięci mam tylko taki strzęp - jeszcze o ile się nie mylę główny bohater miał do dyspozycji jakieś małe samochodziki sterowane radiem...
to tyle może ktoś kojarzy tą produkcję ta scena z małymi robotami jest bardzo charakterystyczna - może komuś uda mi się pomóc jeżeli nie to trudno sorry że zajmuje czas i przepraszam
dzięki z góry za pomoc

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
wyspa100

Najprawdopodobniej chodzi o film SZALONA MISJA.Szczegóły znajdziesz http://www.filmweb.pl/Szalona+misja,1982,o+filmie,Film,id=107561

frytek

TAK!!
chodził mi po głowie tytuł wielki skok ale jakoś tak nie chciałem zbyt się wychylać a tu proszę faktycznie pod takim tytułem był rozpowszechniany - wielkie dzięki

wyspa100

Skorzystam z tematu i się podczepię :)
Od paru tygodni chodzi mi po głowie jeden film, który oglądałam gdzieś 2 lata temu. Nie mogę go nigdzie znaleźć, gdyż nie pamiętam ani tytułu, ani reżysera, roku jego powstania ani nazwisk bohaterów. Nie gra tam żaden gwiazdor Hollywood.
Był to film fancuski z tego co pamiętam, a tak w ogóle to mało i z fabuły pamiętam. Klimatem zbliżony do "Femme fatale", ale temat całkiem inny. Jest on o kobiecie, która budzi się po wypadku samochodowym - ma męża (i syna?), który jak się potem okazuje nie jest jej mężem, a wypadek był przez tego mężczyznę zaaranżowany i na policji ani w szpitalu nic o nim nie widzą. Mężczyzna ten podtrzymuje przy życiu, w piwnicy swojego domu, swoją prawdziwą ukochaną żonę i córkę, które miały wypadek parę lat wcześniej czego nie może przeżyć.
Dlatego chyba znajduje sobie w ich zastępstwie nową rodzinę, jednak syna wychowuje na córkę, a z żoną uprawia sex z opaską na oczach wyobrażając sobie żę jest to jego prawdziwa żona. Takie sceny pamiętam. Na końcu główna bohaterka odkrywa prawdę, gdyż schodzi do tej piwnicy czy tam innego pomieszczenia, wcześniej miała zaniki pamięci i jedynie jakieś przebłyski z dawnego życia.
Na pewno coś pokręciłam, ale mam nadzieję że jakiś życzliwy skojarzy film i da mi znać :)

vilandra_4

Do końca nie jestem pewien czy chodzi o ten film, ale jesli grała w nim Emmanuelle Seigner to tytuł brzmi "Pozory i złudzenia". Wiecej znajdziesz http://pozory.i.zludzenia.filmweb.pl/Pozory+i+z%C5%82udzenia,2003,opisy,FilmDesc riptions,id=94176

frytek

Dzięki Ci wielkie, jesteś świetny!! To ten film. Teraz sobie przypominam szczegóły :) szkoda, że ma taką niską ocenę... Pozdrawiam!

vilandra_4

To ja tez prosbe swoja wystawie... Ogladalem kiedys taki filmik, bodajze Johna Woo, z Van Dammem, ogolnie byl strasznie slaby ale byla jedna wy...bana scena jak wszyscy sie naparzali na wielkim statku pomiedzy poruszajacymi sie kontenerami... Nie mam pojecia co to byl za tytul ale bardzo prosze o pomoc!!!

Golan

http://www.filmweb.pl/Nieuchwytny+cel,1993,o+filmie,Film,id=8116

Golan

to chyba ich jedyny wspólny film ale mogę się mylić

Rezun

Juz znalazlem Knock Off to niestety nie John Woo... Ogolnie dno ale jest jedna scena walki pomiedzy tymi wspomnianymi kontenerami, ktora naprawde zapada w pamieci... Sorry za moj blad...