wiem pewenie mnie wygwizdacie i zbesztacie za to ze dalam taki temat na forum filmowym ale co tam... wiec chodzi mi owasze ulubione zespoly piosenkarki i piosenkarzy
Ja uwilebiam BLINK 182!! :D:D

Daga

1. U2 - najlepsza grupa wszczechczasów bez cienia wątpliwości
2. CAMEL - jesli ktos nie słuchał to niech posłucha. Ekstaza.
3. Daniel Lanois/Brian Eno - mistrzowie
4. Sting - nic dodać nic ując
5. Dire Straist/Mark i David Knopfler - szkoda ze juz nikt tak nie gra jak oni
6. Simple Minds- muzyka ta to prawdziwy raj dla uszu
7 Marillion i Fish - coś pięknego
8. Clannad - to moja ulubiona mało znana grupa
9. Peter Gabriel - boska muzyka
10 na ostatnim miejscu polski akcent czyli Maanam tak z sentymentu i z wyrazami podziwu dla Marka Jackowskiego
Ogólnie jestem pesymistyczny jesli chodzi o to co widze na MTV lub VIVIe - jedna wielka szmira, bezsens i hip hop czyli przepocone dresiarze komponujące coś co słucha się w 1 tygodniu a później trudno sobie przypomniec linie melodyczną. Przepraszam jesli kogoś uraziłem ale dla mnie to są bezwartosciowe grupy. Pozdro

użytkownik usunięty
Yetino

Ale miało być o muzyce filmowej. W tej materii-mam na myśli muzykę ilustracyjną najlepszy jest mistrz Ennio Moricone.

użytkownik usunięty
Yetino

Nirvana - zdecydowanie najlepszy zespol wszechczasow !!! Zapoczątkowali Grunge ... niestety Kurt nie zyje ...... ok ten koment byl wymuszony :) pozdrofka dla tego co go wymusil (nie bij mnie :P) AVE

SKASKASKA!!!:) to jest muzyka! no i oczywiście punk:) najbardziej oldschoolowy wskazany, pistolsi, polskie klasyki w stylu dezertera:) ale przed wszystkim SKA!:)

Daga

Słucham różnych gatunków muzycznych. Ogólnie lubie hipisowskie klimaty troche też Rocka. Jeśli chodzi o konkretnych wykonawców to moimi ulubionymi są:
The Doors - dla mnie najlepsza kapela wszechczasów. Muzyka po prostu jedyna w swoim rodzaju aż brak mi słów.
Nine Inch Nails - dobre zwykle ciężkie brzmienie łączące indusrial, rock i elektro (mam przynajmniej na myśli Pretty Hate Machine, Broken, The Downward Spiral i THE FRAGILE bp z innymi halo to bywa różnie)
Portishead - świetny trip-hop, łączący wciągające bity z jazzowymi elementami i wokalem
Mike Oldfield - styl zależnie od płyty, ale oprócz nowszych albumów ciekawe brzmienie warte uwagi
Bethowen - najlepsze pełne napięcia symfonie
Queen - po prostu wyśmienita muzyka
Tricky - czasami dobrze na mnie wpływają dziwne doznania dźwiękowe
Rammstein - a czasem coś ostrego z dodatkiem elektroniki

Daga

a blink 182 nikt nie lubi ?? :( .... oni sa najlepsi!! :D:D uwielbiam ich muzyke i wogolee lol

Daga

Słucham różnej muzyki i ciężko jest wskazać tą ulubiąną.Chociaż są takie utwory i zespoły,że kiedy ich słucham to ciarki przechodzą mi po plecach i są to
U2
nirvana
tori amos

Daga

a filmowa muzyka , nikt nie wspomni o Preisnerze , Angelo Badalamenti , Kilar i inni . Jest tyle fanatstycznych soundtrackow...

Daga

lepszy jest juz moulin rouge soundtrack :D:D:D pozdrawiam fanow moulin rouge :) nie ma lepszej muzyyy

Daga

- Westbam
- Paul van Dyk
- Paul Oakenfold
- Tiesto
- Chris Liebing
- Carl Cox
- Lexy and K-Paul
- Blank and Jones
- Kai Tracid
- Johan Gielen
- Fatboy Slim
- Takkyu Ishino
- Monika Kruse
- Ferry Corsten
- Armin van Buuren
- Marcus Schulz

użytkownik usunięty
Daga

Nirvana
Jim Black
Jan Garbarek
HEY
Republika
Pink Freud
M. Trzaska + dwójka Olesiów :D

Daga

Ja uwielbiam czarną muzykę...Aaliyah,DMX,Mya,Jay-Z...A moje ulubione soundtracki to "Romeo Must Die ost","Cradle 2 The Grave ost" i "Vanilla Sky ost".

Daga

ale glupio ze aliayah (nie wiem jak to sie pisze ale co tam) umarla ... szkoda takich zdolnych ludzi :(

Daga

Podoba mi się ten temat na forum,więc już odpowiadam.Moi ulubieni kompozytorzy myzyki filmowej to:Basil Poledouris,Angelo Badalementi.John Barry,Zbigniew Preisner,Eric Serra,Vangelis,Philip Glass,Thomas Newman,Michael Nyman,Francis Lai i jeszcze pewnie paru by się znalazlo,ale w tym momencie nie pamiętam:)

Daga

fajnie ze ci sie podoba ten temat na forum :) .... :D

użytkownik usunięty
Daga

kompozytorzy muyki filmowej: Ernie Bernstein i Wojciech Kilar. I jeszcze dodam Howarda Shore z przyzwoitości...

Daga

Najlepsi kompozytorzy to dla mnie Howard Shore (głównie "Gangi Nowego Jorku" i "Władca..."), Vangelis ("Blade runner"!!!) oraz James Horner (za "Troję").

No a "normalna" muzyka to przede wszystkim Tool, Nine Inch Nails, Radiohead, Korn i Godsmack :)

Daga

to do gangow nowego jorku muzyke napisal Howard Shore :| nie wiedzialam! ale ze mnie matol :P ale i tak BLINK 182 jest THE BEST!!

Daga

Moze nie cala sciezke, ale na pewno kilka utworow tak. Generalnie w napisach koncowych jest wymienionyu jako autor muzyki wiec..... ;)

Daga

Amon Tobin - przy jego dźwiękach same rysujom siem filmy

rufutek

Najpiękniejsza muzyka, jesli chodzi o filmy, to zdecydowanie: "Ostatni Mohikanin", "Gladiatror" no i "Król Lew", oczywiście :) Ale wszystko to nic w porównaniu z ta jaka była w "Heavy Metal" :D :))))))) Sabbath i Ironsi rządzą (tych drugich, właściwie tam nie było, ale to nic, bo i tak są zaje.... UPS! przepraszam......... :P~~~~~~~) :)

użytkownik usunięty
Daga

Hmmm... To zależy. Jak się chcę wyciszyć, to Massive Attack :) Jak chcę się trochę naspeedować, to coś ostrzejszego - Rob Zombie, Marylin Manson... ;) Przeważnie trip-hop i cyber punk :P

Daga

wow no nie wiem ... zauwazylam ze nikt kto tu sie wypowiada nie wymienia HIP HOPU ;o cos nie tak ... ale ja i tak nie lubie tego stylu muzyki wole rocka i punk rocka :D:D

użytkownik usunięty
Daga

Zwykle wielbiciele hh to jedna wielka komercha chodząca, a tacy zwykle nie są kinomaniakami, zauważyłam :] :)

Daga

wiesz co racje masz :] oni tylko plyt z hh sluchaja i teledyski na vivie ogladaja no i pod klatka stoja czy na osiedlu :P i mysla ze sa fajni :P:P