Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Pamiętam tylko tyle, że młoda ukrainka mieszkała z babcią i małą córeczką, był moment jak farbowała włosy i w połowie zabiegu musiała wyjść zimą na wieś po wode do studni. W pewnym momencie zostawiła dziecko i wyjechała chyba do stanów do bogatego mężczyzny. Na koniec wszystko się jej posypało i wróciła do domu.

Może ktoś tu oglądał "O dziewczynie, która wraca nocą sama do domu" i mógłby napisać jak zrozumiał zakończenie? Piszę tutaj, bo na forum tego filmu raczej mało prawdopodobne, że ktoś odpowie w sensownym czasie, skoro to produkcja sprzed 10 lat i ma bardzo niewiele komentarzy, dodanych kilka lat po premierze.
Po prostu...

więcej

szukam filmu chyba o jaskiniowcach, pamiętam tylko początek jak uganiali sie za świnią lub innym zwierzęciem.

Cześć wam :)

Przypomniałam sobie o filmie, który widziałam lata temu, nic ambitnego, wręcz przeciwnie ;')
Autopsy (2008), chce sobie go zobaczyć jeszcze raz, jednak jest on praktycznie niedostępny- przynajmniej ja nie potrafię znaleźć, czy ktoś jest w posiadaniu jakiegoś źródła z owym "dziełem"?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Proszę o pomoc.

Komedia o dwóch braciach raczej nieudacznikach. Film rozpoczyna się sceną w restauracji należącej do jednego z nich. Przychodzi jakiś krytyk kulinarny i dusi się robakami w podanym mu jedzeniu.

Oboje kończą jako bankruci i wprowadzają się do jakiejś drewnianej rudery.

Akcja dzieje się zimą...

Jakie filmy które widzieliście ostatnio waszym zdaniem zasługują na Złotą Malinę ? Wiem że obecnie jest duża konkurencja do tego wyróżnienia i w zasadzie bardzo trzeba się starać aby tą zaszczytną nagrodę zdobyć. Zwykły brak umiejętności aktorskich i reżyserskich to już zbyt mało na Malinę.

Proszę o pomoc. Szukam tytułu filmu, prawdopodobnie z Niemiec (lub inny kraj niemieckojęzyczny). Film to czarna komedia opowiadająca o licealistach, gdzie jeden z nich (w okularach) został wampirem. Była tam scena, gdzie wykradł on serce, był w prosektorium. Nie pamiętam dokładnie, ale reszta chłopaków chyba też...

Ktoś opisał i mnie zaciekawiło.

Film opowiada o dwójce rodzeństwa, starszej siostrze (z czerwoną lub różową opaską na głowie) i jej bracie. Dzieje się coś, co sprawia, że siostra przejmuje wszystkie obowiązki domowe i wydaje się, że brat tego nie rozumie lub nie chce. Więc kłócą się, kiedy ona wiesza ubrania (?), a...

więcej