Witam
Poszukuję dokumentu z lat 90 albo wczesnych 2000 o subkulturach. W tym dokumencie wypowiadała się grupka działaczy narodowych ale to nie jest powód dlaczego szukam tego dokumentu, był tam chłopak, który prezentował swoje poglądy i jeździł po mieście na rowerze i za pomocą szablonu zaznaczał w różnych miejscach...
Potrzebuję znaleźć tytuł polskiego filmu, który najprawdopodobniej miał premierę między 1990 a 2012.
Jedną scenę pamięta: kobieta była uwięziona w szklanym pokoju, a za szybą ludzie mogli jej kazać coś zrobić lub kupić ją za pieniądze. Składali oferty
Raczej nowszy, może z lat 2015-2020 thriller o młodym facecie, który szuka czegoś do wynajęcia, domu, pokoju u kogoś itp. Trafia pod dom małżeństwa przekonuje kobietę, że jest chyba studentem biologii. Kobieta zgadza się na chyba 2 tygodnie wynająć mu pokój. Jak się okazuje młody chłopak jest mordercą, a córka tej...
więcejCzy kojarzy ktoś film, który wg trailera jest o dziwnym świecie z zaburzeniami grawitacyjnymi i przechadzającymi się po nim gigantami, gdzie ludzie nie do końca wiedzą co się dzieje? Chyba rosyjski. Mignął mi ostatnio na fb tytuł, ale zapomniałem sobie zapisać :/
Witam. Czy polecilibyście jakieś niezłe, trzymające w napięciu thrillery, w których co najmniej
jeden z głównych bohaterów jest czarnoskóry? Coś w stylu: "Idealny facet" (2015) ,
Fatalny romans (2020) ?
Witam, jakiś czas temu oglądałem film (raczej film). Kojarzy mi się że do pomocy w walce/akcji ktoś do pomocy wezwał bohaterkę która hmmm chyba nie do końca była normalna lub była bardzo aspołeczna. Pamiętam scenę z nią, że jeszcze chyba przed całą akcją wpadła do baru z ulubionymi kanapkami (takie tosty z jajkiem,...
Ktoś mi powie czy jest jeszcze ta opcja na filmwebie ?? Mianowicie zakładka chce zobaczyć i można było zobaczyć co z z mojej listy leci akurat w tv
Będzie bardzo trudne - z taką ilością informacji pewnie nawet niezwykle trudne.
Szukam jednego filmu akcji dla kolegi z Czech. Był to film akcji klasy B, z lat 80. lub 90. Fabuła opowiada o ojcu, który próbował uratować swoją córkę porwaną przez ojca jego żony. W akcji ratunkowej pomagała mu jego była dziewczyna i...
Trudne, ponieważ to co pamiętam, na niewiele się pewnie zda., widziałem to w tv lub na VHS mając może 10 lat..
Klimat filmu ponury. Lata pewnie przed rokiem 2000 lub max w tych okolicach.
Jeśli dobrze pamiętam, to jeden gość śledził drugiego. Jedna scena utkwiła mi w pamięci, mianowicie ten co śledził "strzelił" do...
To był Horror gdzie jakiś latający stwór zabijał policjantów na komisariacie, i tam cała akcja się w ogóle toczyła. Ale to była już druga odsłona tego tytułu, w pierwszej klasycznie było grono przyjaciół których ten stwór ze skrzydłami po kolei zabijał, pamiętam że tytuł jest krótki, jest to jedno słowo, jest to nazwa...
więcej