Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam wszelkich filmów w których rolę pierwszo lub chociaż drugoplanową odgrywa mitologia. Wiadomo, że najwięcej będzie związanych z Grecją, ale szukam wszelkich od Indian Ameryki Północnej w tym Eskimosów, przez Egipt po Persję, Chiny i Polinezję.

Biorę wszystko :)

Cześć, gdzie znajdę serial o więzieniu bad girls sezon 1-3 z napisami Polskimi lub Angielskimi?
Z góry dzięki :-)

Pomóżcie, bo męczy mnie okropnie.

W którym filmie został użyty motyw, który zaczyna się ok. 0:32 w "Unter Donner und Blitz" Straussa? Na imdb w soundtrackach nic nie ma sensownego. Sporo oglądam musicali, może gdzieś w tym gatunku ukrył się ten fragment

szukam filmu w ktorym mezczyzna na wozku nakrywa sprawcow napadu czy kopiacych tunel i ich obserwuje to sie dzieje chyba zaraz kolo jedo domu lub w jego mieszkaniu prosze o pomoc

Witam
Potrzebuje pomocy w znalezieniu tytułu filmu którego nie pamiętam. Siostra jednego z najlepszych zabójców chce się zemścić za śmierć swojego brata wiec stara się zostać jedną z najlepszych tak jak jej brat gdy jej to się udaje zostaje porwana przez zabójce swojego brata.Wraz z innymi zabójcami zamkniętymi w...

Witam szukam filmów gdzie występuje motyw ucieczki przed ślubem . Niezależnie czy ucieka mężczyzna czy kobieta . Nie chodzi mi o filmy jak "Uciekająca Panna Młoda " gdzie te ucieczki są że tak powiem chroniczne . Ani filmy gdzie taka ucieczka jest sceną końcową filmu .

Motyw ma albo rozpoczynać film albo...

Witajcie.
Od jakiegoś czasu poszukuje filmu, wydawało mi się że jedną z głównych postaci gra Robert Duvall ale po jego filmografia nie znalazłam tego czego szukam. Film oglądałam dawno temu jako nastolatka.
Akcja filmu dzieje się w przyszłości po jakiejś katastrofie tak mi się wydaje kobiety z elity nie mogą mieć...

więcej

Możecie mi polecić jakieś filmy made in Israel? Ja chyba znam jedynie "Duże, złe wilki". Jest coś jeszcze ciekawego?

Chodzi mi ustawienie aktorów i kamery w danej scenie, po angielsku "blocking a scene". Tak jak tu: https://en.wikipedia.org/wiki/Blocking_(stage)
Jest na to jakieś słowo w języku polskim?

Potrzbuje pomocy w odnalezieniu tytulu filmu.
W filmie mezczyzna oswiadzcza sie dziewczynie po wielu latach zwiazku. Zawsze byl duzym dzieckiem, ale pewnego dnia postanawia sie zmienic, bierze prysznic (co dotychczas rzadko mialo miejsce) i oswiadcza sie. Dziewczyna zalamuje sie i chyba znika (nie pamietam). Na koncu...

więcej