Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Znowu opis z innego forum - ktoś oglądał to niedawno, film może być 2000+ raczej. Prawdopodobnie amerykański.

Zwariowana dziewczyna i jej równie pokręcony chłopak są narkomanami. Film był bardzo brutalny, w pewnym momencie chłopak strzela do jej brata. Generalnie było to tak, że brat próbuje zabić chłopaka za to,...

więcej

Nie pamiętam tytułu. Pomocy.
Kobieta narkomanka. Jej syn zaginał. Jej kolega z grupy wsparcia proponuje jej rytuał, który ma przywołać jej syna. Pojawia się demon i chce ją zabić.
Pamięta ktoś tytuł? Dziękuję

Pamiętam tylko, że scena działa się w nocy na odludziu, możliwe że blisko małego lasku. Pare osób stało przed kamperem gdy nagle otoczyli ich ludzie (możliwe, że jakieś stwory/wampiry) na motocyklach. Przycisnęli ich do ziemi i zrobili duży okrąg, po czym po kolei zaczęli wszystkich torturować/zabijać. Chyba dwójka z...

więcej

Szczerze, to odechciewa mi się oceniania filmów, skoro co trzeci oceniany tytuł po chwili widnieje jako nieoceniony. Nie wiem o co tu chodzi, ale wygląda jak manipulacja ocenami.

Zacznę od tego, że nie wiem czy to był film czy serial, obstawiam to pierwsze.
Fabuła przypominał mi nieco 30 days a night, ale to nie było raczej to... Podobne było to, że grupa ludzi ugrzęzła w jakimś odległym miejscu, i w nocy byli atakowani przez... nie wiem, upiory, wampiry, diabła? Główny bohater był tam z żoną...

więcej

Chodzi szczególnie o filmy o wysokiej jakości artystycznej.

Szukam tytułów do 2 filmów, które kiedyś obejrzałem i zapadły mi w pamięci.
Byłbym wdzięczny, jeżeli ktoś będzie w stanie mi je przypomnieć :)

1 Film:
Pamiętam, że chłopak został porzucony w (wesołym miasteczku?) zapomniany, przez
rodziców i po latach już, jako dorosły mężczyzna postanawia ruszyć na...

Film traktuje o dwóch ekipach, kilku facetów koło 40stki (byli kibole chyba) ustępują interesom młodzikom w mieście którzy są agresywni, mają troche mniej honoru. Na końcu okazuje sie że jeden z nich to syn któregoś ze "starej gwardii" HELP

Polecicie jakieś filmy, których akcja dzieje się w brytyjskim klimacie? Może to być zielone, wietrzne wybrzeże, surowy klimat północnej Szkocji, a może to być też miejski klimat Edynburga itp. miast.
Generalnie żadne dokumenty tylko filmy fabularne. Krajobraz może, ale nie musi odkrywać istotnej roli. Akcja może być...

więcej

Witam. Szukam tytuł filmu o zombie, gdzie głównym bohaterem był młody chłopiec z ojcem i chyba matką. Jednak zbiegiem akcji matka zachorowała na jakimś statku gdzie szukali jedzenia i lekarstw i stała się zombie i musieli ją zabić. Ojciec chłopca również zamienił się w zombie ale jakimś cudem nadal pamiętał syna i...