Hej kojarzy ktoś horror który był na HBO parę lat temu. Był o rodzinnie z nastoletnią córką i chłopcem w wieku jakoś 10 lat. Dziewczyna miała mieć urodziny następnego dnia ale ten dzień nigdy nie nadchodził i cały czas przeżywała ten sam dzień. Ubrania zaczęły im znikać a później okazało się że jej ojciec przetrzymuje...
więcejGdzie lepiej zobaczyć Diunę? Czytam ze w Katowicach jest dużo większy ekran ale w Krakowie mają lepszy projektor laserowy. Ktoś był w obu kinach i może pomóc wybrać mi kino?
Hej :) Poszukuję dziennikarka ma zrobić wywiad z bratem króla. Wiadomo zaczęli się spotykać, zrobiło się poważnie. Na polowaniu przez przypadek ginie król więc brat musi przejąć obowiązki. Do tego musi zostawić dziennikarkę i ożenić się z wdową po krolu. Ten film oglądałam na kanale puls i najprawdopodobniej jest...
Akcja filmu toczy się na farmie u wybrzeży stanu Waszyngton. Japońska rodzina (Japan Americans) wynajęła amerykańskiego pomocnika na tą farme. Później ten pomocnik miał romans z żoną farmera, zabawiał też w innej scenie dwójkę dzieci, udając słuchanie radia na grzebieniu. Film jest z lat 70. , ktoś go opisał na innym...
więcejSzukam czegoś naprawdę mocnego, najlepiej żeby zakręcić widza maksymalnie jak się da. Proponujcie swoje tytuły, wiele razy już przeszukiwałem nasze forum ale może coś nowego odkryje. Pozdrawiam!
Portrety psychologiczne postaci w filmach są ważna częścią gdyż dodają bohaterom wyrazistości i głębi. Jedną z najciekawszych osób ze skomplikowaną psychika są seryjni mordercy lub tzw psychopaci/socjopaci. Proszę o pomoc w wyborze filmów które opowiadają o takich ludziach nie z perspektywy policyjnego śledztwa czy...
Hej wszystkim.
Szukam filmu - dziennikarka jedzie zrobić wywiad z rodziną królewską i zakochuje się w księciu ze wzajemnością. Brat który ma dziedziczyć koronę ginie postrzelony na polowaniu, a on musi ożenić się z jego żoną.
Pamiętam tylko, że ktoś spotkał się z jakimś młodym matematykiem czy fizykiem w jego małym pokoju, ten matematyk tworzył jakiś wzór czy równanie, osoba która do niego przyszła powiedziała mu, że w przyszłości będzie chodził z dziewczyną z którą chodził na studia i żeby się ogarnął i ostrzegł, późnej ten matematyk...
Moi drodzy. szukam starego polskiego filmu o bezdomnych z dworca centralnego. to nie byl dokument.
pamietam ze jedem miał przyjaciela zwierze szczura. i tez ktos zbieral guziko od kazdego ktorego poznał i przyszywal sobie do kamizelki.
Witam z góry przepraszam że pisze na forum filmy ale nie mogłem znaleść kategorii gry gdzie mógłbym zadać pytanie. Od jakiegoś czasu poszukuje gry w którą grałem na małej chińskiej konsolce na baterie. Była to gra pikselowa 2D w której chodziło się typkiem z blond włosami i zabijało potworki w systemie turowym kamera...
więcej