Witam, szukam filmu dla dzieci w którym przewija się motyw z makietą kolejową, pamiętam, że chłopiec zdaje się główny bohater miał coś słabe relacje z Tatą (mało czasu mu poświęcał czy coś). Na koniec filmu wspólnie bawią się tymi pociągami na makiecie i odnajdują się elementy z makiety w całym domu np jakiś zegar z...
więcejWitam, poszukuję filmu o grupce ludzi wchodzących do domu który jest dziwny. Drzwi od razu się za nimi zamykają, przytrzaskując jednemu z bohaterów palce. Później idą rozwijając linę by mieć jak wrócić. Ale gdy wracają okazuję się, że lina im nie pomoże bo zamiast biegnąć przez korytarz wchodzi w ścianę. Znajdują także...
więcejFilm oglądałam wieki temu opowiadał o kobiecie której postrzelili narzeczonego w drodze na ślub ona potem przez wiele lat ukrywa się pracuje jako kelnerka i jej kolega z telewizji dowiaduje się kim jest i pyta dlaczego się ukrywa i ona postanawia w końcu wrócić ... niestety tylko tyle pamiętam ale bardzo mi zależy na...
więcejFilm oglądałam wieki temu opowiadał o kobiecie której postrzelili narzeczonego w drodze na ślub ona potem przez wiele lat ukrywa się pracuje jako kelnerka i jej kolega z telewizji dowiaduje się kim jest i pyta dlaczego się ukrywa i ona postanawia w końcu wrócić ... niestety tylko tyle pamiętam ale bardzo mi zależy na...
więcej
Cześć wszystkim,
poszukuję filmu o mężczyźnie, który jak był zdenerwowany, albo smutny to wszystko wokół niego gniło. Mieszkał on w sierocińcu w którym zabił prawie wszystkie dzieci dlatego, że się z niego naśmiewały poznał kobietę, która miała raka i wszystko zaczęło w nim kwitnąc. Kiedy mieszkał w szarym lesie...
Szukam filmu z lat 1980-1999 raczej gdzieś środek tych lat. Film to komedia o dwóch chyba braciach lub kolegach. Typowi Amerykańscy pakerzy. Mają się zająć jakimiś dzieciakami. Jeżdżą w filmie takim wielkim samochodem na wielkich kołach. Dzieciaki im dokuczają. Są podobni do zapaśników Wrestlingowych. Jeden chyba...
Witam, kojarzy może ktoś film o chłopaku, który dostaje jakąś grę, dzięki której przenosi się w wirtualną rzeczywistość(idealnie pasującą do jego okolic) i zaczyna zabijać znajomych itd. Pamiętam również, że podglądał sąsiadkę przez okno i robił jej zdjęcia(przed grą). Kojarzę też, że gdy miał zabić tą sąsiadkę to...
Jakie jest wasze zdanie na temat klauzuli różnorodności uwzględniającej parytety płci i rasy? Czy filmy typu "Dwunastu gniewnych ludzi" lub "Ucieczka z Alcatraz" (albo "Chi-Raq" bo kij ma przecież dwa końce ;) ) przestaną powstawać? Co z adaptacjami, filmami historycznymi czy takimi które dzieją w miejscach...