Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć, poszukuję filmu, którego bohaterem jest młody mężczyzna, samotnik, który błąka się po dużym mieście (coś mi podpowiada, że był to NY), forma dość monotonna, prawdopodobnie czarno-biały. W fabule był chyba jakiś wątek związany z jego matką.
Narracja całości to jakaś poezja, możliwe, że wiersze bohatera....

Witam
Tak mnie coś zaciekawiło. Mianowicie jaki jest najstarszy film pełnometrażowy świata. Może Wy filmwebowicze wiecie?

Przy okazji porposze o odpowiedz na pytania:

1.Najstarszy pełnometrażowy film świata?
2.Najstarszy polskipełnometrażowy film?
3.Pierwszy film dźwiękowy?
4.Perwszy polski film...

Ostatnio zauważyłem, ze wspólnym mianownikiem moich ulubionych filmow i seriali jest w dużej mierze narrator, ktoryt wtracą swoje trzy grosze w wielu etapach.

Jest to narrator bądź bohater produkcji, ktory staje sie narratorem.

Dla przykladu: "Forrest Gump" , Skazani na Shawshank, "Morderstwo pierwszego...

Cześć! Jak dotąd byliście niepokonani w odgadywaniu filmów moich wspomnień, więc pomyślałam, że spróbuję zadać Wam za jednym razem pytanie o trzy różne bajki animowane, od najprostszej do najtrudniejszej (tak sądzę):
1. Bajka, w której występowały psy na równi z ludźmi, nawet nosiły ubrania. Pamiętam, że jedną z...

Hej :) Przypomnial mi się film który kiedys ogladałam, ale nie pamiętam tytułu :)
Z fabuły pamiętam, że mąż(policjant) znęcał się nad swoją żoną fizycznie i chyba mieli dzieci. Ona chciała chyba kilka razy od niego uciec ale jej sie nie udalo. I miała jakis dwóch znajomych, których poprosiła żeby go zabili, no i oni...

więcej

Wiem tylko tyle, że w filmie gra dziewczynka, blondynka, koło 5-6 lat. Film jest prawdopodobnie niemiecki albo szwajcarski. Dziewczynka jest adoptowana przez rodzinę i zaczyna rozmawiać ze swoim wyimaginowanym przyjacielem (który nie lubi jej nowych rodziców) - wszystko w dość strasznej scenerii. Ma też duży domek dla...

więcej

Mężczyzna porywa męźa i żona i każe temu mężczyźnie robić różne zadania bo inaczej ich zabije jedno zadanie to każe mu skakać z dachu i ich ciągle obserwuje na koncu się okazuje że ktos z kimś miał romans

byl mężczyzna i go prześladowała kobieta i ona chciala z nim być a on miał jej dosyć bo kochał bardzo swoją żone a tamta kobieta go dalej prześladowała

Pamiętam, że zabójca dzwonił na policje/FBI ale nie osobiście. Kazał przypadkowym ludziom czytać z kartki lub dokładnie mówił co mają mówić. Jedna osoba wiem że gdzieś z samochodu dzwoniła w jego imieniu innym razem starszy niewidomy gościu który ostatecznie chyba wyleciał w powietrze.

Raczej prosta sprawa, ale tyle...

więcej

Znacie może film o dziecku w wieku 8 lat które zostaje porwane, po jakimś czasie to dziecko kieruje przeciwko sobie ludzi którzy go porwali, dziecko jest małym demonem lub szatanem, wiec słyszy wszystko co miedzy sobą mówią dzięki czemu może stworzyć kłótnie pomiędzy nimi, wszystko w małym domku gdzie porywacze się...