Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

użytkownik usunięty

Film raczej czarno-biały, z lat 50., 60. Pamiętam tylko jedną scenę: facet kształtuje z drutu figurkę kobiety.

Wyczekiwałem od miesięcy tego filmu bo jestem fanem wszelkich kostiumowych produkcji i trochę ich już w życiu zobaczyłem. Miałem zamiar rychło wybrać się na to do kina ale poczytałem recenzje w których napisano że w dziele tym jest sporo scen które pokazują Napoleona jako kretyna np nakazującego strzelać z armat do...

tylko nie komedie,a poważnie grane

Na razie oglądałam jedynie "Śmierć i dziewczyna" Romana Polańskiego i "Uczeń szatana" z Bradem Renfro. Mogą być zarówno takie oparte na prawdzie, jak i zupełnie fabularyzowane.
dziękuję i pozdrawiam.

użytkownik usunięty

Szukam dokumentu (prawdopodobnie produkcji skandynawskiej) emitowanego kiedyś przez Planete/C+ o hermafrodytach, którym operacyjnie przypisywano jedną płeć.

Witam jaki polecicie film z masą efektów specialnych coś na wzór tego teledysku?
https://www.youtube.com/watch?v=vSkb0kDacjs

Bajka może mieć przynajmniej 10 lat i więcej. Była o dwóch głównych bohaterach ( może mieli jeszcze jakieś zwierzę), jeden gruby drugi chudy którzy żyli na dryfujących planetach i polowali na smoki lub inne istoty które wyglądały na smoki lub dinozaury.
Ktoś pomoże z tytułem?
Jedyne co kojarzę to chyba w nazwie bajki...

więcej

Witam

Szukam filmu...chyba skandynawski
Film opowiada historie w społeczeństwie skandynawskim przełomu XIX i XX a dokładniej traktowanie/stosunek do kobiet przez zamożnych mężczyzn mających władzę w postaci pieniadza nad drugimi
Akcja filmu ma miejsce w niedużej miejscowości prawdopodobnie w Szwecji.
Zamożny...

Szukam filmu dla znajomego. Jest to film, który oglądał w telewizji, kiedy był młodszy i nie pamięta zbyt wielu rzeczy. Opowiadał o mężczyźnie, który jako dziecko został porzucony przez ojca. W jakiś sposób cofa się w czasie i przeżywa swoje całe nastoletnie życie aż do dnia odejścia ojca. Robi wszystko, co w jego...

Znakomity detektyw zostaje zamordowany czy raniony przez złoczyńców w trakcie ważnego śledztwa, ale ponieważ ma brata bliźniaka, to ten ten bliźniak dla dobra sprawy podszywa się pod niego. Bliźniak albo wynajęty aktor-sobowtór, nie pamiętam dokładnie.
Film z lat 2005-2010.