Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

po 2004 roku powstał między 2002-2014 jakoś ,o opiekunce do dzieci,która chciała zabrać dzieci matce,na wchodach linke zrobiła,że ta mama nie zauwazyła i upadła,trafila na wózek inwalidzki,,póżniej t a opiekunka zepchneła ją z wózkiem na schody

Film może z lat połowa 2000, jest dziewczyna z byłego NRD, która ma chłopaka z byłego RFN mają się pobrać. Dziewczyna po długim czasie jedzie do narzeczonego z kamerą by filmowano ich ślub, nie wiedząc o tym, że gdy jest w pociągu to właśnie upadł Mur Berliński. Na miejscu przemyka pustymi ulicami by dotrzeć do...

Szukam tytułu filmu. Można chyba go nazwać kostiumowym (w każdym razie akcja działa się kiedyś - strzelam, że XVIII-XIX w.). Niewiele niestety o nim pamiętam, ale postaram się podać te strzępki informacji. Akcja umiejscowiona chyba gdzieś w Europie Zachodniej, na morskim wybrzeżu (choć jest też szansa, że mogło to być...

więcej

Był kiedyś taki cykl filmowy w TVP "W starym kinie" i na 90% tam pokazywano czarno-biały kryminał, w którym do wielkiego domu (?) zaproszeni zostali goście, każdy otrzymał jeden prezent, w pewnym momencie gaśnie światło i gdy je włączają odnajdują zwłoki zabitego jednym z tych prezentów, po jakimś czasie światło znowu...

więcej

Pamiętam, że był film krótkometrażowy, czarno biały z lat 80.
Polska produkcja o tym jak uniknąć poboru.
Podane było kilka sposobów: wata z opiłkami metalu, kicha z grochem, namaczanie kończyny octem (chyba)

Jeśli ktoś kojarzy proszę o tytuł albo autorów. Idealnie by było jakiś link do wideo

Choć "Zielona granica" jest mocno ideologiczna, czarno biała nie tylko w obrazie, ale i w wymowie, Filmweb ją poleca. "Chłopi" Welchmanów ukazują klasę ludową bardziej zróżnicowaną, jednak nie jest to dzieło zbyt dogłębne.
Tym, którzy są zainteresowani tematem, chcę zwrócić uwagę na arcyciekawą rozmowę, jakiej w...

Witam.
Już mi ręce opadają. Oglądałem milion razy i zapomniałem tytułu...
Chodzi o to, że żołnierze byli wysyłani na niby ćwiczenia robotów ale te roboty jakoś przejęły kontrolę i zabujały owych żołnierzy.
Z jedną wyprawa została wysłana taka fajna blondynka (w filmie miała na imię Miles (czyt. Majls). Ona to...

Dla mnie Władca pierścieni: Drużyna pierścienia :)

chat gpt wygenerował mi opis ale wymyślił sobie tytuł.

Mrożący krew w żyłach dramat z elementami horroru, skupiający się na świecie sztuki, gdzie piękno spotyka mroczną stronę ludzkiej wyobraźni. Główny bohater, to ambitny, początkujący malarz uczący się na prestiżowej akademii sztuk pięknych.

W trakcie swojej...

więcej

Zależy mi na tym, aby nie był to jakiś morderca święty Mikołaj, ani morderca bałwan, ani żadne gremliny, ani ten Krampus. Może być coś w stylu The Lodge, albo jeśli jakiś morderca, psychopata czy coś, to może być jakaś normalna osoba (człowiek) lub jakieś dziwaki jak z Drogi bez Powrotu, tylko nie ten Mikołaj, ani...