Film z roku około 2015. Pamiętam błąkanie się kilku osób (ofiar wypadku?) w zaświatach/piekle/czyśćcu przedstawionym jako opustoszały budynek biurowy. Film zapewne ma mało ocen. Możliwe, że kanadyjski.
Szukam starszego (l. 90) kryminału z Treatem Williamsem. Gra on tam postać szanowaną/pozytywną. Na końcu okazuje się, że zabił. Waham się między dwoma tytułami (1. I nie opuszczę cię aż do śmierci, 2. Tajemnica), ale może to coś innego.
Film opowiadał o jakimś bogatym ,,naukowcu" ,,eksperymentatorze" któremu urodziły się bliźniaki, syn i córka. Syna oddał do swoich koni na stajennego, a córkę chował u siebie. Efekt był taki że córka go nienawidziła a syn go żałował. Dzięki za wszelką pomoc w znalezieniu filmu.
Uszanowanie. Kiedyś - bodajże na TVP był dokument (?) z udziałem więźnia, który w formie resocjalizacji zajmował się niepełnosprawnymi osobami. Wziął też udział w jakiejś pielgrzymce w trakcie której prowadził wózek jednego z podopiecznych. Miał długie włosy, a boki głowy ogolone. Później wystąpił w filmie "Chrzest" z...
więcejFilm oglądałam dawno temu jak byłam mała, na pewno przed 2010r. Dziewczyna pochodziła z patologicznego domu, w którym był straszny bałagan, był zaniedbany, rodzice chyba byli alkoholikami albo jeden rodzic (?). Była scena, że ktoś w szkole zauważył, że dziewczyna ma wszy. Potem zdecydowała się uciec z domu i żyła na...
więcejKtoś opisał na zagranicznym forum znowu i mnie zaciekawiło. Ten film był na płycie DVD, którą widziałem pracując w sklepie wideo w 2000 roku. Nigdy nie dostaliśmy tego filmu, a miał on wszystkie cechy charakterystyczne skromnego budżetu, bezimiennej obsady i tak dalej. Na DVD znajdował się obraz wściekle wyglądającego...
więcejChciałabym jakoś dotrzeć do twórców strony - dlaczego nie da się teraz wyszukiwać w zakładce "chcę zobaczyć" filmów, które będą wyświetlane w TV (nie chodzi mi o platformy, tylko filmy wyświetlane w najbliższym czasie w telewizji). Dla mnie to było bardzo pomocne. Próba wyszukiwania w zakładce "program tv" trwa...
Chciałbym zrobić "Wirtualne Złote Kaczki", ale musiałbym uzbierać 16 000 lajków w tydzień żeby to miało jakiś sens i kapituły 15 osób by stworzyć inne nominacje. To jest dawna nagroda nieistniejącego już "Miesięcznika Film". W tym sezonie filmowym naliczyłem 107 istotnych nazwisk kobiece w polskich filmach i 133...
Cześć,
Szukam filmu prawdopodobnie coś koło 2006 roku jeśli dobrze pamiętam.
Z tego co pamiętam to był dom na skraju lasu/drogi gdzie przebywało małżeństwo i ich kuzynka czy ktoś taki. po czym dochodzi do napadu na dom w którym przebywają i przetrzymywani przez 2 facetów podczas każą im grać chyba w prawdę lub...