Mój znajomy szuka filmu. Został nakręcony około 10 lat temu i był brytyjskim horrorem o nastolatkach, którzy spędzają czas nad niebezpiecznym jeziorem/rzeką i zostają zarażeni czymś, co powoduje ich mutację. Głównym bohaterem jest chłopak z silnym szkockim akcentem. W pewnym momencie jego siostra dostaje wysypki albo...
więcejFilm 8 Mila jest bea zwątpienia udany. Eminem, Brit , Kim i inni doskonale przypadli do swych ról.Tak czy owak filmbył za*****ty, a napewno w szczegulności dla fanów Eminema!!
Szukam filmów których akcja rozgrywa się na Jedwabnym szlaku a najlepiej w Imperium Tangutów. Oglądałem dwa filmy gdzie był tangucki wątek to znaczy Jedwabny szlak z roku 1988 i Czyngis-Chana z roku 2007. Natrafiłem jednak na ten film : http://www.filmweb.pl/film/Xixia+Lu+Tiaotiao-1997-390209 który chyba cały jest...
Nie jestem wybitną znawczynią kina, ale jest dla mnie coś odpychającego w filmach z tego okresu. Lubię filmy nieme, noir, neorealizm, lata sześćdziesiąte czy filmy ostatniego czterdziestolecia.
Amerykańska kinematografia lat siedemdziesiątych jakoś niezbyt przypadła mi do gustu: te wszystkie filmy kryminalne (np z...
Film amerykański, prawdopodobnie z lat 90. Rozgrywa się we Włoszech, opowiada o terrorystach lewicowych. Chyba gra ktoś znany.
Film z roku około 2015. Dziewczyna traci pamięć w wypadku, narzeczony przywozi ją do domu - pałacu na wsi, jej rodzina dziwnie się zachowuje.
Czy którakolwiek wersja Pinokia (reżyserowana czy animacja) nadaje się do pokazania dziecku, który ma go jako lekturę? Książka książką, przeczytana, ale fajnie też zobaczyć to na ekranie. Jest tego tyle, że nie wiem czy którakolwiek wersja jest w jakimś większym stopniu odwzorowaniem książki czy jak większość...
Szukam starego dramatu amerykańskiego, który widziałam jako dziecko. Film z lat 70. lub. 80. był chyba emitowany w 2 częściach, miniserial lub długa fabuła. Tytuł związany z dziedziczeniem, coś jak "Krew z mojej krwi". Główną rolę żeńską gra gwiazda telewizyjna tamtych lat. Film opowiada o bokserze, którego w...
Witam!
Szukam westernu komediowego z lat 90-tych - rok najprawdopodobniej - 1993 lub 1994.
Nigdy nie widziałem tego filmu - pamiętam tylko plakat do niego/okładkę kasety VHS do tego filmu:
Pośrodku stał mężczyzna w kowbojskim stroju, z pistoletem wycelowanym w widza?
Proszę o link do filmweb`owej strony tego...