Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,30400451,najgorszy-film-swiata-ponown ie-w-kraju-jego-tworca-jest-polakiem.html

Wybieracie się? :-)

Wczoraj na f wyświetlił mi się film. Na rynku jakiś człowiek w kajdankach przyziwzany do fontanny. Nadkezdza pełno terrorystów w busach z karabinami. Udaje mu się oswobodzić ci do niego strzelają. Ktoś wsiada do pustego tramwaju ci jadą za nim strzelają z karabinów i granatników. Nagle pojawia się kobietka w czerwonym...

więcej

Szukam filmu fantasy chyba z lat 90-tych, o chłopcu, który przypadkiem znajduje w kanałach przejście do podziemnego, magicznego świata, któremu jednak grozi podbój przez złego tyrana. Chłopiec zostaje uznany przez istoty które mu się opierają za swojego zbawcę. Ktoś kojarzy. Był emitowany w któreś niedzielne popołudnie...

więcej

Grupka bohaterów broni się w starej szopie przed żołnierzami nazistowskimi/radzieckimi. W czasie strzelaniny wybijają kolbami każdą szybę w szopie, żeby móc przez nią strzelić. Grupka bohaterów wyglądała chyba jak jacyś rebelianci/ruch oporu. Z góry dzięki za pomoc.

Cześć wszystkim.
Od razu dam znać - film którego szukam to nie dokument.
Muszę przyznać że pamiętam bardzo niewiele, kobieta (urzędniczka? studentka?) miała za zadanie przeprowadzić wywiad z więźniem przed jego egzekucją. Celem rozmowy było wskazanie w jego życiu "momentu przełomowego" który skierował życie mężczyzny...

więcej

Na wstępie zaznaczę - nie jest to film dokumentalny/reportaż.
Nie potrafię wspomnieć zbyt wielu szczegółów.
W historii w filmie kobieta (urządzniczka/studentka??) prowadzi długą rozmowę z więźniem przed jego egzekucją.
Skazany opowiada swoją historię, celem rozmowy jest wskazanie "punktu przełomowego" w jego życiu,...

więcej

Witajcie drodzy forumowicze!
Poszukuję tytułu pewnego filmu z którego pamiętam bardzo nie wiele i być może przytaczając to co pamiętam nie pomoże ...
Od wczoraj szukałem filmu na portalach takich jak IMDb, QuoDB oraz "what is my movie" ale opisy wskazanych tam filmów nie odnoszą się do tego czego szukam. Przeglądałem...

więcej

Cześć
Poszukuje meksykańskiego serialu. Bohaterowie są na pewno właścicielami lub powiązani z fabryką mebli. Jeden chyba z dyrektorów czy prezesów to zły charakter. Na koniec serialu traci nogę i trafia do więzienia

Drugi serial, które poszukuje to również meksykańska telenowela. Jeden z bohaterów to projektant,...

więcej

Drodzy Koledzy i koleżanki.
Mam pewien problem. Od jakiegoś czasu przeszukuję czeluście internetu aby znaleźć pewien tytuł filmu, niestety z mizernym skutkiem. Jesteście teraz moją ostatnia deską ratunku. Film jest stary z gatunku horror.
Do rzeczy:
Film rozpoczyna się w momencie ukazania wypadku samochodowego....

Od 2 godzin poszukuje tego tytułu! Drodzy filmwebowcy pomóżcie!

Fabuła: gościu prowadził dość monotonne,nudne życie i miał tego dość. Jednej nocy nagle zaczęły się dziać dziwne rzeczy, same przygody, niebezpieczne akcje. Tutaj nagle wplątany w intrygę, złodzieje obrazów, później pamiętam jakiś biały posąg z gipsu, w...

więcej