Pamiętam, że leciał on popołudniu wiec nie mógł być to żaden horror nie dla dzieci. Było to kawał czasu temu i nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Pamiętam, że chyba było dwoje chłopców -bodajże rodzeństwo. ich mama była samotna i zaczęła umawiać się z sąsiadem. A że był to dziwny człowiek wzbudził podejrzenia...
Kilka lat temu oglądam film, którego akcja toczyła się gdzieś w Azji ( może chiny). Film opowiadał o biednym ojcu i córce, która wybierała się do szkoły w najbliższym czasie. I tak się stało, że ojciec wpadł pod samochód próbując podnieść ołówek, który znalazł dla swojej córki.
Bardzo przepraszam za słaby opis, ale...
Na początku filmu gość jedzie samochodem i wszyscy mówią do niego "Hi Jack" (bo tak ma na imię), a Jack odpowiada "Hi" i gdy Jack stoi chyba na światłach podbiega murzyn z obrzynem i krzyczy "Hijack" (co po ang. oznacza napad), no a Jack mówi "Hi" i machnął do niego ręką tak że murzyn strzelił sobie w stopę :) Nie znam...
więcejWitam, mam problem ze znalezienie filmu, w którym było 2 znajomych bardzo dobrych sniperów (chyba byli szkoleni do jakiejs grupy) , jeden z nich znalazł sie w wiezieniu, a po wyjsciu/ ucieczce z wiezienia) chcial si ezemscic ( najprawdopodobniej zostal wrobiony). Najbardziej utkwila mi w pamieci scena w ktorej ten...
Drodzy Filmwebowicze, poszukuje filmow o kolonialializmie. Bardzo prosze o podsuniecie jakichs tytulow. Narazie mam "Indochiny" i "Fortepian"
Chodzi Mi o Filmy Gdzie Jest Jakaś Magia, Wciągająca Fabuła, Jakieś Sojusze Między Postaciami, Walka z Siłami Zła i Magiczne Przedmioty. Tylko Proszę Nic w Stylu Harry Potter Bo Tam Magii Jest Aż Za Dużo w Porównaniu z Uczniem Czaromiota.
Witam poszukuję trzech filmów szukałam na różne sposoby i w ogóle nie mogę ich znaleźć a chętnie bym do nich powróciła. problem w tym że nie koniecznie grał w nich ktoś znany.
1. Historia dzieję się na jakiś wyspach może Szkocja. Dwie przyjaciółki wpadają na trop zaginięć kobiet. okazuje się , że mąż jednej z nich...
Zadający motyw ustala ile tytułów należy podać.
Można podać łatwy motyw i zażądać np 7 tytułów, albo podać coś ambitniejszego i
zażądać dwóch.
Czasem motyw jest zbyt banalny a czasem zbyt trudny, stąd ten pomysł. Wymaganą
liczbę piszemy w nawiasie, jak ktoś by nic nie napisał, przyjmujemy, że 5. Zaleca się...