Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, kojarzy ktoś może film ze sceną spadającej ściętej przez kapłana ludzkiej głowy z piramidy w rytualnym zabijaniu plemienia na rzecz pojawienia się deszczu? Ogólnie rzecz biorąc jedno plemię uprowadziło drugie, wrogie i wzięło do niewoli. Odprawiano rytuał ku czci słońca, żeby pojawił się deszcz(chyba)i brano...

więcej

ktoś by polecił najlepiej jakąś z nowszych pozycji

Może ktoś mi pomoże, bo zwariuję zaraz. Nie mogę sobie przypomnieć jednego filmu, który oglądałem dawno temu. Od razu mówię, że nie jest to trylogia zemsty, bo brzmi podobnie do "Pan Zemsta".

Otóż (z odmętów pamięci) był koleś (detektyw/policjant), który tropił jakiegoś kolesia, który porywał kobiety. Pamiętam, że...

więcej

Cześć wszystkim. Szukam pewnego filmu w którym współczesna dziewczyna przeniosła się do średniowiecza i wszyscy uznawali ją za czarodziejkę. Była też taka scena w której ww. dziewczyna zrobiła zdjęcie jakieś osobie i wszyscy myśleli, że zamknęła duszę tej osoby w magicznym pudełeczku. Z góry dziękuję za pomoc! Dodam...

więcej

Szukam filmu dokumentalnego, który widziałem dobre dziesięć lat temu w polskiej telewizji. Może ktoś będzie kojarzył. Co z niego pamiętam: - przedstawiona była biedna azjatycka rodzina; - żona bohatera zmarła w zimie; - film dotyczył problemu aids.
Z góry dzięki za pomoc.

Cześć wszystkim! Nie wiem czy ktoś tu zagląda, no ale spróbuję szczęścia.
Jedyne co kojarzę z fabuły to dwóch braci, chłopców. Jeden najprawdopodobniej był trochę upośledzony. Pamiętam, że ten drugi miał ptaka, którego cały czas głaskał (jakkolwiek by to nie zabrzmiało) i w jednej scenie okazało się, że od tego...

Drodzy Forumowicze !

Mam krewnego starszej już daty, który bezskutecznie szuka w pamięci tytułu filmu, który oglądał jakieś 10 lat temu i od jakiegoś czasu mu ,,siedzi" z tyłu głowy by go znaleźć i obejrzeć jeszcze raz. A jego zawracanie głowy przyprowadziło mnie aż tutaj :) ale do rzeczy;

Film opowiada o...

Kiedys ogladalem film o planie napadu na bank przez grupe bezrobotnych, jeden z nich byl na wozku. Film byl bardzo pesymistyczny, jednak fajnie pokazywal wiezi miedzy tymi ludzmi. Ogladalem go dosc dawno, dlatego niewiele wiecej moge powiedziec o nim. Zdaje sie, ze to byl film europejski, ale tez glowy nie dam...

Pamietam z mojej mlodosci balem sie jednego filmu nie potrafie sobie przypomniec co to bylo na pewno nie byl to horror a raczej jakis thriller ewentualnie akcja dramat cos takiego
Pamietam tylko jeden moment
Jakis facet moze dwoch bylo w niskim budynku z bronia mieli malo amunicji i strzelali do 2 typow (robotow...

Film chyba z tego roku. Ze zwiastuna pamiętam, że do małżeństwa przyszedł człowiek, który podawał się za kolegę męża. Na początku dawał im drogie prezenty, a potem stał się bardzo nachalny i po jego wyproszeniu zaczął uprzykrzać małżeństwu życie.
Z góry dzięki za pomoc :)