I to będzie ciężki kaliber dla filmwebowiczów. Klimatyczny, ciężki, duszna atmosfera; ma być jak piwnica - im głębiej schodzisz tym jest straszniej, bardziej duszno, klaustrofobicznie. Coś jak połączenie "The Descent" z "Teksańską Masakrą". Chętnie obejrzę wasze propozycje :)
Cześć!
Piszę licencjat na temat tłumaczeń odniesień historyczno-kulturowych w filmie Forest Gump.
Mam pytanie do wszystkich, którzy ten film oglądali.
Czy po oglądnięciu jesteście w stanie wymienić chociaż dwa odniesienia kulturowo-historyczne? I czy w wersji z lektorem były one dla was zrozumiałe? Czy raczej...
Szukam filmu, w ktorym malzenstwo kupuje dom. Okazuje się, ze w domu mieszka mezczyzna ktory nie chce się wyprowadzic. Mezczyzni walcza o władzę, a kobieta jest z glodu jest z tym, który w danym momencie ma władzę
Widziałam kiedyś film w telewizji, było to jakieś fantasy, może sci-fi ??
Scena którą widziałam rozgrywała się w mrocznym lesie, była postać kobieca - szaleńczo zakochana w jakimś pięknym chłopaku/mężczyźnie... mimo że jej nie chciał, ona bardzo cierpiała ale i tak nie odstępowała go ani na krok.
Później coś tam...
Ja osobiście stawiam na HBO. Netfliks chyba chce swoich odbiorców przekonać ilością, a nie jakością. A jakie jest Wasze zdanie?
Film stary lata (30-50). Komedia romantyczna.
Młode małżeństwo wprowadza się do bardzo małego mieszkanka na samej górze. W sypialni łóżko dotyka wszystkich ścian. Pamiętam, że małżeństwo bardzo cieszyło się ze swojego "gniazdka". Odwiedzała ich teściowa, ktoś podłączył im telefon. Wszyscy goście wchodzili zdyszani po...
Witam. Poszukuje dwóch filmów:
1. Pamiętam tyle, że wybuch min na morzu spowodował tsunami, a jeden facet zamiast uciekać, zabrał swoją rodzinę na statek i płynął w głąb morza, aby przepłynąć fale i się uratować, ostatecznie im się udało.
2. Film strasznie religijny, była tam bardzo biedna rodzina i facet, który modlił...
Pierwszy z nich był o chłopcu na oczach którego przestępcy zabijają jego rodziców. Po ich śmierci chłopak zamieszkuję z wujkiem na wsi i postanawia zemścić się na zabójcach.
Drugi natomiast był filmem o bardzo bogatych ludziach którzy zostają napadnięci przez "znajomych" jednego z robotników w ich domu. Pamiętam,...
Oglądałam kiedyś z todzicami film i nie pamiętam tytułu.
Była to historia córki, która przyjechała do miasteczka do swojej matki, która była psychicznie chora (chyba) i w tym miasteczku nienawidzili tej córki i później się okazało, że to rzekomo przez to, że w dzieciństwie przyczyniła się do śmierci takiego chłopca....