Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

I to będzie ciężki kaliber dla filmwebowiczów. Klimatyczny, ciężki, duszna atmosfera; ma być jak piwnica - im głębiej schodzisz tym jest straszniej, bardziej duszno, klaustrofobicznie. Coś jak połączenie "The Descent" z "Teksańską Masakrą". Chętnie obejrzę wasze propozycje :)

Cześć!
Piszę licencjat na temat tłumaczeń odniesień historyczno-kulturowych w filmie Forest Gump.
Mam pytanie do wszystkich, którzy ten film oglądali.
Czy po oglądnięciu jesteście w stanie wymienić chociaż dwa odniesienia kulturowo-historyczne? I czy w wersji z lektorem były one dla was zrozumiałe? Czy raczej...

więcej

Szukam filmu, w ktorym malzenstwo kupuje dom. Okazuje się, ze w domu mieszka mezczyzna ktory nie chce się wyprowadzic. Mezczyzni walcza o władzę, a kobieta jest z glodu jest z tym, który w danym momencie ma władzę

Widziałam kiedyś film w telewizji, było to jakieś fantasy, może sci-fi ??
Scena którą widziałam rozgrywała się w mrocznym lesie, była postać kobieca - szaleńczo zakochana w jakimś pięknym chłopaku/mężczyźnie... mimo że jej nie chciał, ona bardzo cierpiała ale i tak nie odstępowała go ani na krok.
Później coś tam...

więcej

Ja osobiście stawiam na HBO. Netfliks chyba chce swoich odbiorców przekonać ilością, a nie jakością. A jakie jest Wasze zdanie?

Znacie jakieś dobre filmy o futbolu amerykańskim albo rugby ?

Film stary lata (30-50). Komedia romantyczna.
Młode małżeństwo wprowadza się do bardzo małego mieszkanka na samej górze. W sypialni łóżko dotyka wszystkich ścian. Pamiętam, że małżeństwo bardzo cieszyło się ze swojego "gniazdka". Odwiedzała ich teściowa, ktoś podłączył im telefon. Wszyscy goście wchodzili zdyszani po...

więcej

Witam. Poszukuje dwóch filmów:
1. Pamiętam tyle, że wybuch min na morzu spowodował tsunami, a jeden facet zamiast uciekać, zabrał swoją rodzinę na statek i płynął w głąb morza, aby przepłynąć fale i się uratować, ostatecznie im się udało.
2. Film strasznie religijny, była tam bardzo biedna rodzina i facet, który modlił...

więcej

Pierwszy z nich był o chłopcu na oczach którego przestępcy zabijają jego rodziców. Po ich śmierci chłopak zamieszkuję z wujkiem na wsi i postanawia zemścić się na zabójcach.

Drugi natomiast był filmem o bardzo bogatych ludziach którzy zostają napadnięci przez "znajomych" jednego z robotników w ich domu. Pamiętam,...

więcej

Oglądałam kiedyś z todzicami film i nie pamiętam tytułu.
Była to historia córki, która przyjechała do miasteczka do swojej matki, która była psychicznie chora (chyba) i w tym miasteczku nienawidzili tej córki i później się okazało, że to rzekomo przez to, że w dzieciństwie przyczyniła się do śmierci takiego chłopca....

więcej