Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hej! Szukam tytułu filmu. Nie pamiętam go za dobrze, ale było tak: jakiś koleś leży w szpitalu, chyba ranny, ale może chory, i opowiada takiej dziewczynce jakąś baśń czy inną fantastyczną historię i ta historia jest głównie fabułą tego filmu. I ona jest w ścisłej relacji ze stanem umysłu tego kolesia. I ten koleś...

witajcie
pomozcie uratowac moj spokoj psychiczny bo nie daje mi to spokoju.
nie pamietam tytulu :(
film sklada sie (lub serial) z kilku czesci.
chodzi o Boga ktory przemawia do jednego chlopaka, slyszy jego glos, spotykaja sie zawsze w pokoju hotelowym w ktorym ten chlopak spedzal noc poslubna ze swoja niezyjaca...

więcej

Szukam bajki, akcja rozgrywała sie chyba gdzies w Afryce, byla wioska, jedna kobieta miala malutkie dziecko. W wiosce chyba odcięto dostęp do wody i ten dzieciak szedł z mieczem do czarownicy, która to zrobila. Bylo jakos Tak, ze on robił jakis podkop, żeby dojść do tej czarownicy.

Wierzę, że mi pomożecie. Jakiś już czas szukam pewnego filmu. Nie należy do najnowszych produkcji.
Z tego co pamiętam film zaczyna się od " naszych czasów ". Pamiętam iż gra w nim dziewczynka która później spada z konia, a kiedy " odzyskuje" przytomność znajduje się w czasach średniowiecznych. Bodajże jest tam mowa o...

więcej

Jakie znacie filmy, które mają zaskakujące zaskoczenia, nagłe zwroty akcji, w których reżyser robi nas w balona i nie wiemy o co chodzi.? Widziałem już m.in. Wyspę Tajemnic, Fight Club, 12 małp, Se7en, Infiltrację. Do zobaczenia mam na przykład: Donnie Darko, Lęk Pierwotny, Harry Angel, Siedem Dusz.

Miejsce akcji: USA, prowincja, raczej południowe stany, lata hmmm 20ste-40-ste, dwóch facetów szuka pracy jeden duży "bez 5 klepki" i bardzo silny, drugi mały umiejący sobie radzić twardo stąpający po ziemi. Znajdują robotę u bogatego ranchera albo innego posiadacza który trzęsie całym miasteczkiem, oczywiście jest...

Chcę obejrzeć jakiś film o tym... Znacie jakieś godne polecenia tytuły?

Szukam filmu który nazywał się Francuskim imieniem i nazwiskiem, typiara została uwięziona w pomieszczeniu z lustrem weneckim, została uznana za zaginioną i musi się przyglądać jak mąż związał się z inną kobietą, na koniec ona wychodzi i więzi tą jego kobiete, proszę o pomoc ;)

Witam
próbuje sobie przypomnieć tytuł polskiego filmu w którym głównym bohaterem jest chłopiec z rodziną,matką i siostrą. Chłopiec nie zna swojego ojca, jedyne co ma to jego zdjęcie i pewnego razu spotyka go na peronie czekającego na pociąg, robi wszystko żeby ten nie odjechał a potem zabiera go do domu. Dla mnie...

Cześć,

szukam filmu, który kiedyś leciał w telewizji i mnie zainteresował, pamiętam tylko fragment.
Otóż akcja działa się w drewnianym domku/chatce gdzieś w lesie. W domku było kilka osób. Nagle przyjechali do tego miejsca jacyś ludzie, pamiętam, że rozpętała się walka, jednemu gościowi z domku wbito śrubokręt w...

więcej