Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy można prosić o dodanie do bazy filmwebu nowego serialu o gatunku horror pt. "Freakish". Na imdb już jest: http://www.imdb.com/title/tt5875646/.

Szukam filmu o kobiecie o blond włosach, która wyszła za mąż i razem z mężem i wyjechała do lasu do małego domku. Po pewnym czasie mąż zaczął być dziwny i nie pozwalał jej kontaktować się z rodziną ani się z nimi spotkać. Gdy próbowała uciec stawał się nieobliczalny.

Film, którego szukam, opowiada o romansie kobiety samotnie wychowującej dorosłego już syna (chłopak studiuje, chyba na akademii sztuk pięknych) z jego przyjacielem (też studiującym na tej uczelni lub będącego artysta malarzem). Wydaje mi się, że ten przyjaciel ma na imię Stefan, mimo tego imienia, film nie jest polską...

więcej

W rankingu TOP 10 filmów wojennych w pierwszej piątce, cztery są o żydach. Przypadek?

Mloda dziewczyna ma nudne zycie, nic sie w nim nie dzieje, a ona nie nalezy do najszczesliwszych. Pewnej nocy budzi sie a nad nia stoi facet, pokazuje jej noz i kaze isc z nim. Ona poslusznie bez paniki wychodzi. Kiedy jada autem pyta go czemu wlasnie ona, on raczej jest malo mowny. Po dluzszej ciszy on pyta jej czemu...

więcej

Takiego tematu zdaje się, że jeszcze nie było. A może jednak? Wyszukiwarka na filmwebie jest nieco niedopracowana. Dopasowanie fraz jest problematyczne.

Poszukuję filmów o dragach, junkies, czasach woodstocku. Beztroskie życie, słuchanie Jimiego Hendrixa czy Janis Joplin w backgroundzie, abstrakcja, a jednocześnie...

więcej

witam..szukam filmu:murzyn wychodzi z puchy, ma schowana spluwe, mega plan na napad(nie pamietam czy bank czy konwoj).....dolacza do starej ekipy(maja jakis fundusz zlodziejski dla tych co wpadna)....duzo murzynow ;P

KINOMANIACY!
Czy ktoś kojarzy dramat obyczjowy, którego tytuł teoretycznie brzmiał "BRACIA" lecz nie do końca jestem tego pewien. Widziałem go wiele lat temu w TVN-ie. Szukam wszelkich informacjina jego temat (reżyser, aktorzy, wytwórnia, rok produkcji, kraj, dokładny tytuł angielski...etc).Poprostu chciałbym go...

Szukam starego francuskiego filmu, gdzie bohater traci całą rodzinę która zatruła się grzybami (Wśród zatrutych był głuchoniemy wuj bohatera )

Od dłuższego czasu szukam filmu sprzed kilkunastu (?) lat.
Akcja toczy się współcześnie. Para, w której mężczyzna jest byłym żołnierzem lub weteranem wojny w Wietnamie zdaje się. Miewa on jakieś dziwne ataki padaczki/epizodów bólowych (?), podczas których ma jakieś omamy/wizje/wspomnienia z wojny (?).
Wydaje mi się,...

więcej