Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu (prawdopodobnie dramat), film dość stary, oglądałem go w 2002/2003 roku. Był puszczany w TVP1. Żona miała wziąć rozwód z mężem, bo mąż ją bił, pracował on w policji (facet był łysy pod wąsem). Potem ta żona znalazła sobie innego faceta była z nim trochę i pod koniec filmu, było pokazane, że ten facet uśpił...

więcej

Film był o tym (finalnie), że grupa profesorów założyła w lesie osadę odseparowaną od świata i wymyślonych potworów, za które profesorowie sami się przebierali. Ogólnie chodziło o to, żeby mieszkańcy wioski nie opuścili jej.
Czy ktoś zna ten film?

Witam, od dłuższego czasu poszukuję filmów o miłości zakazanej bądź też ze szczęśliwym zakończeniem, ale tylko takiej gdzie jest różnica wieku. Najlepiej gdzie to kobieta jest młodsza. Chodzi mi np. o związek uczennica-nauczyciel, dziewczyna-ksiądz. Może być to związek ze starszym mężczyzną lub kobietą. Związki hetero...

więcej

... niewiele pamiętam z tego filmu... na pewno amerykański z lat - raczej 90-tych... dramat obyczajowy... bohaterami jest para zakochanych. Ich miłosc jest jednak toksyczna i rozstają się... pamiętam, że on dzwoni, ona nie odbiera telefonu... głowę wciska w poduszkę... potem spotykają się po latach... on ma rodzinę,...

więcej

Witam,
Poszukuję filmów o relacjach starszej kobiety a młodszej. Tak jak w temacie może to być: matka a dorastająca córka, macocha a pasierbica (to główny motyw) ewentualnie mogą być filmy o relacjach starszej a młodszej siostry, ciotki, kuzynki, opiekunki, rodziny zastępczej itd.
Może to być również porwania i...

1: "Pitch perfect"

2: "dzis jestem blondynka", "now is good"

witam, szukam filmu produkcji usa o grupie amerykańskich inżynierów którzy mają za
zadanie skonstrować samolot odrzutowy który pobije bariere 2 machów. Film lecial kiedys
w tv i bardzo mi sie podobal. Pamietam z niego tylko tyle ze udalo im sie przekroczyc ta
bariere modyfikujac skrzydla jakims wcieciem w ich...

Witam.
Poszukuje filmu wojennego.
Mały oddzial na pustyni bez wody i amunicji, mieli tylko czolg. wedrowali po pustyni i znalezli jakies ruiny ze studnia gdzie sie osadzili i czekali na natarcie przeciwnika. kiedy przeciwnik nadszedl (pod koniec filmu) złozyli bron (przeciwnicy) w zamian za wode.

Na ziemi nie ma już prawie pożywienia ludzie żywią się wyłącznie kukurydzą, prawie każdy jest rolnikiem. Mężczyzna samotnie wychowujący córkę i syna decyduje się wyruszyć w podróż w poszukiwaniu innej planety. Ostatecznie okazuje się, że czas w na innych planetach płynie inaczej i że jego dzieci są już dorosłe a on...

w tym filmie para naukowców tworzy kosmite ? jakaś podobną do człowieka formę życia która się uczy potem głowny bohater ma z tym stworzeniem jendnorazowy romans .
szukam tego filmu i bardzo proszę o pomoc widziałem go pare lat temu wiem że główny
bohater jest dość znany dzieki : )