Hej, proszę o wrzucenie filmu https://www.youtube.com/watch?v=VIdqhuIRzU4 :) Polski, krótkometrażowy dobry film.
Teraz już nie chodzi o tematykę, a raczej o czas powstania - interesują mnie dwie grupy - te na początku 2000 roku i te po 2010. Czyli w sumie wszystkie 15 lat wstecz :) Proszę Was o pomoc, macie może jakieś ulubione?
Witam, szukam komedii z lat 80. Akcja filmu dzieje się w małym miasteczku i opowiada o małżeństwie, które nawzajem próbuje się zabić, on uszkadza np hamulce w samochodzie żony a ona uszkadza np komin, żeby na niego spadł...kojarzy może ktoś? Wiem, że film jest na youtubie ale za nic nie mogę go znaleźć i przypomnieć...
więcej
Witam,
Poszukuję filmu(bajki), której trailer znajdował się na kasecie 12 prac Asteriksa. VHS zakupiony był w latach 90. Bajka była bardzo mroczna z upiornym dźwiękiem. Gatunkowo coś w stylu mitologia/fantasy. Główny bohater walczył z potworami/bogami. Zwiastun mógł się pojawiać na innych kasetach z "film cass...
Film był w języku rosyjskim.
Gość budzi się w mieszkaniu, chyba w bloku, jego rodzina zniknęła, zaś na zewnątrz niebo nabrało dziwnej barwy. Spotyka sąsiada, który dopiero dzięki niemu orientuje się w sytuacji. Razem odkrywają, że większość ludzi zniknęła, spotykają jedynie jakieś małżeństwo i policjanta, który...
Szukam filmu, podobnego do Prawo Zemsty, Skazany na śmierć, chodzi o to, że bohater jest nw jakimś geniuszem i w ogóle.
Film na pewno jest nowy, bardziej nowy niż stary, raczej młodzieżowy, o dwójce ludzi (nastolatków?), którzy są już ze sobą bardzo długo i nigdy nie mieli nikogo innego i ich znajomym jakby to nie odpowiada, nie potrafią do konca tego zrozumieć, a oni są ze sobą szczęśliwi... wiem, opis dość marny, ale tylko tyle...