Witam, film męczy mnie już ładnych parę lat.. Jako dziecko miałem go na VHS tyle że nie cały był to RIP z TV najprawdopodobniej. Najgorsze jest to że mam tylko jakieś przebłyski co do treści, przydatne może być to że film na pewno został nagrany przed 95`. Film fantasy albo sci-fi, jedyne co pamiętam to scena z...
Cześć Wszystkim,
szukam pomocy w wytłumaczeniu i zrozumieniu definicji "metafilmowości". Rozumiem, że odnosi się ona do filmu, który sam w sobie traktuje o naturze filmu. Czy ktoś mógłby podać jakieś przykłady, które mi mogłyby mi to wyjaśnić to w bardziej przejrzysty sposób? Jak się to ma do intertekstualności? Czy...
Opiszę co wiem. :) Jakaś rodzina przejeżdża przejazdem i zatrzymują się na stacji albo szeryf ich zatrzymuje, potem są posądzeni o przewożenie jakichś narkotyków czy marihuany. Szeryf ich zamyka na swoim posterunku w klatkach i pilnuje ich jakiś straszny pies. Później dziecko przeciska się przez kraty i klucze znajduje...
więcejNastolatek zostaje pobity i wrzucony do cos jak by studni w lesie z mysla ze został pobity na śmierć.Ale jeszcze ledwo zyje.Jego duch stara się naprowadzic tych co go szukaja gdzie leży jego ciało.Koniec jest taki,jego ciało zostaje przeniesione nad rzekę po to by przyplyw porwał go w inne miejsce i nie został...
Jak w temacie, szukam takich filmów. Znam:
La Cara oculta
Trup
Przywróceni
Link do zbrodni
Wyspa zaginionych
Sierociniec
Oczy Julii
Przerwane objęcia
Napisze wszystko co pamietam o tym filmie. A wiec film byl o tym, ze jakby najlepsi przestepcy albo ogolnie ludzie, ktorzy umieja walczyc dostawali zaproszenie na taka wyspe do wziecia udzialu w takim jakby programie (nie telewizyjnym). Polegalo to na tym, ze wszyscy musieli zamieszkac razem na tej wyspie i pamietam,...
więcejWitam, tak jak w nagłówku szukam filmu, jest to dość nowa produkcja 2006-2011. Produkcja ta opowiada historię czterech znajomych z dzieciństwa , gdzie po latach spotykają się na pogrzebie jednego z nich. Okazuje się, że ten przez te lata szukał skarbu, którym wszyscy żyli w ich młodzieńczych latach , narysował takżę...
więcejHmmm zakladam ten temat bo nie pamietam tytulu filmu i nie moge znalezc nigdzie. Wiem tylko ze jest dwoch bohaterow i jeden z nich jest chyba jakims bylym komandosem albo zolnierzen ale go wyrzucili z pewnych powodow . Jeden z nich ma jakis tatuaz i cos on oznacza chyba a pozniej dochodzi do bojki bo okazuje sie ze ma...
więcejSzukam filmu o niezwykłej dziewczynie. Pamiętam, że zbierała foliowe torebki itp. Robiła z nich sukienkę. Pewien chłopak zakochał się w niej i wyznał jej to przed całą klasa kiedy pani kazała mu przeczytać wiersz. Zaczęli się spotykać. No i wtedy ujawniły się jej moce. Przechodziły z pokolenia na pokolenie w linii...
więcej