Szukam filmu w którym kobieta zastała uprowadzona i znajdowała się w zamkniętym, małym pokoju. Pod wpływem rozwoju fabuły dowiadujemy się, że jest ona zamknięta już któryś raz z kolei, i cała ta sytuacja jest wynikiem terapii. Ma ona na celu przywrócenie jej wspomnień (coś na tej zasadzie), gdyż brała ona udział w...
szukam filmu ktory zaczyna sie jak starsza kobieta znajduje mloda dziewczyne kolo domu ktora uciekla z domu publicznego.ukazane sa historie obu kobiet.starsza przezyla pieklo w czasach gdy rosjanie zajeli estonie.
Witam,czy znacie jakieś filmy typu podróże Guliwera? Mianowicie ,tez z dubbingiem,albo coś w ten deseń ;d wiecie o co mi chodzi :p
Wczoraj zacząłem oglądać i wczoraj skończyłem. Ale bynajmniej nie dlatego że serial jest kiepski, a po prostu wchłonąłem całe 10 odcinków sezonu w jeden dzień. Ten serial to kompletny odjazd, bawi się z widzem, gra na jego emocjach, psychice, oraz zmusza do refleksji i zastanowienia się nad otaczającym Nas światem....
Szukam filmu, który widziałam kilka lat temu.
Francuski, choć tego nie jestem pewna.
Główną bohaterką jest dziewczyna o długich, lekko kręconych, rudych włosach, która pracuje w sklepie. Zachodzi w ciążę z szefem, ale nikomu się do tego nie przyznaje. Swoim koleżankom z szafek kradnie uniformy, aby nie było widać...
Oglądałem go już pare ładnych lat temu i szczerze mówiąc pamiętam i to nie zbyt dobrze tylko jedną scenę, w której taki gościu (lub potwór) w takim zielonym ubraniu zabił takiego gościa, sam film opierał się chyba na tym że ten potwór zabijał grupę ludzi w takim jakby szpitalu(takie jasne pomieszczenie) i trochę...
Pamiętam zarys fabuły:
Lata PRL młody chłopak -8-10 lat i starszy gość najpierw sobie dokuczają później walczą o to kto pierwszy wyciągnie 100 franków ze studzienki kanalizacyjnej które wypadło jakiejś francuskiej pianistce jak wysiadała z samochodu(chłopak znalazł jeszcze jej identyfikator ze zdjęciem) Później się...
Szukam szczególnego filmu/serialu choć obstawiam bardziej film. Zapadła mi w pamięć scena finałowa, która była zlepkiem scen kończących historie różnych bohaterów - jakieś śmierci etc. Te wszystkie mocne wydarzenia były przy takiej swobodnej muzyce (luźnej, może tak). Nie mogę sobie zupełnie nic przypomnieć, oprócz tej...
więcej
Grawitacja (2013), Interstellar (2014), Marsjanin (2015)
Ostatnio mieliśmy "wysyp" głośnych filmów których akcja rozgrywa się w kosmosie, stąd zastanawiam się czy słychać coś o kolejnych produkcjach planowanych na następne lata? Ktoś coś wie?
Może dodam że chodzi mi o coś w stylu powyższych tytułów. Nie totalny...