Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

http://www.youtube.com/watch?v=5-aj9mns2r0 Chodzi mi o bajkę która jest w temacie a chciałabym z moim dzieckiem oglądnąć ja po polsku ale nigdzie nie mogę znaleźć może ktoś wie gdzie? Będę wdzięczna z góry Dziękuje za odpowiedz

Witajcie, poszukuję filmów gatunku: komedia/wojenne/dokumentalne o jednostkach
specjalnych(Marines, SAS etc.)
Np. Jarhead, Jarhead 2, Shooter,

Szukam filmu o umierającym chłopaku, któremu terapeuta poleca do zrealizowania projekt. Tym projektem jest
poderwanie dziewczyny. Chłopak zaczepia ją na lekcjach chemii. Na jednej z randek podrzucają ludziom kule
do kręgli.

Cześć Wszystkim !

Jestem tu nowy :) no może nie nowy, ale dopiero teraz zdecydowałem się na odzew na forum.

Zwracam się do Was z moim pomysłem na ciekawe i alternatywne zwiedzanie Warszawy dzięki opracowanej przezemnie trasie turystycznej opartej o filmy, filmy związane ze stolicą i nie tylko.

Pomysł set-jettingu...

więcej

Szukam bajki z dzieciństwa. Pamiętam z niej tylko tyle, że główny bohater był zrobiony z żołędzi, mieszkał na wielkim dębie i kiedy chciał z niego zejść to zjeżdżał po długiej, kręconej zjeżdżalni... Jeśli się nie mylę tytuł w naszym tłumaczeniu był "Dębowy majster"

Witam,
właśnie przypomniało mi się, że kiedyś, bodajże na HBO oglądałam pewien film i chętnie obejrzałabym go
jeszcze raz tylko jak on się zwał? :)
Pamiętam, że pewna rodzina (matka, ojciec, syn chory na coś) przeprowadzili się do jakiegoś domu na jakimś
zadupiu. Matka często jeździła z synem po lekarzach. Syn...

więcej

Poszukuję filmu obejrzanego w latach osiemdziesiątych w kinie w Gdyni opowiadającego historię załogi kutra walczącej ze sztormem. Nie pamiętam czy film był polskiej produkcji. Zapamiętałem jak kolejni członkowie załogi wypadają za burtę oraz scenę, w której główny bohater wpada do kuchni, żeby coś zjeść - znajduje dżem...

więcej

Moja mam widziała kiedyś film, ale pamięta tylko jedną scenę, coś na wzór akcji z Bonda, główny bohater
zamknięty w pomieszczeniu z szybą, albo pomieszczeniu ze szkła, pilnuje go jakiś strażnik który miał
diamentowe zęby, główny bohater po walce przecina szkło zębami "tego złego". Ktoś ma pojęcie czy takie coś...

Moi drodzy, znajomość fabuł wśród forumowiczów imponuje. Ciekawy motyw "pogrzebanego żywcem"
pojawił się w filmie "Pogrzebany" z Reynoldsem, był też w "Zaginionej bez śladu" z 1993r. i w holenderskim
oryginale, kilka lat wcześniejszym ("Spoorloos"). Ten sam motyw był też w filmie z Adrienem Brody - "Zabójczy...

Zwracam się z prośbą o odnalezienie tytułu filmu. Gatunek komedia obyczajowa USA lata około 1992-2002. Grają młode osoby, są to przyjaciele, chłopcy i dziewczęta, biorą udział w jakimś jakby eksperymencie i wszyscy przebywają w jakimś dużym budynku gdzie robią sobie żarty z jakiegoś zdziwaczałego naukowca, który pod...

więcej