Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Od początku filmu nie pamiętam :)
Napiszę uchwycone sceny:
Bohater zabija swojego brata dzięki czemu jest bliżej matki,ktora byla bardzo religijna. Bohater miał
problemy psychiczne i po śmierci matki widział jej ducha. Interesował się łowcami głow i kanibalizmem (
ponoc trzymal w domu ludzkie czaszki). Duch matki...

więcej

Proszę o pomoc w namierzeniu tytułu filmu. Prawniczka broni gwałciciela swojej córki. Broni go od odsiadki, a
ten w nagrodę jedzie z nią na miejsce przestępstwa. Ona go tam skuwa kajdankami i obiecuje mu taki sam
horror, jaki zafundował jej córce...
Dziękuję za ewentualne podpowiedzi.

Witam!
Szukam filmu...gatunek -raczej dramat

Akcja filmu dzieję się w okupowanej Francji podczas II Wojny Światowej.
Niemcy "najeżdżają" posiadłość i urządzają sobie tam szpital polowy.
Oficer rozkochuję w sobie właścicielkę posiadłości.
Niestety chyba nie mogą być razem :(
No i tyle niestety. Oglądałem mając...

więcej

czesc, szukam jakiejś fajnej komedii lub filmu familijnego z zimą w tle. z góry dzięki za propozycje

W 2010 ukazała się finalna jak na razie wersja Metropolis, zawierająca wszystkie zachowane i
odnalezione sceny z tego filmu. Na Filmweb nie znalazłem nic na ten temat. Nie spotkałem się też z
dostępnością w sklepach PL tej właśnie wersji filmu. Dostępne za granicą wersje dvd & blu-ray nie
zawierają napisów PL....

więcej

Klub milosnikow filmow niskobudzetowych klasy "C" lub nizej? Pozdrawiam

Thriller USA; Jest noc jakaś młoda para lub małżeństwo jedzie przez las, chyba jest awaria samochodu,
w oddali widzą światełko w małym domku, kobieta idzie szukać pomocy jej facet rusza przez las do pobliskiego miasteczka, drzwi otwiera starsza pani, kobieta prosi o pomoc.
Wchodzi do środka na wózku inwalidzkim...

więcej

Szukam horroru bodajze, mniej więcej chodziło o to, że była tam dziewczyna, która codziennie spotykała tego
samego kolesia, chyba w niebieskim jakimś aucie, który zawsze jej na koniec obdzierał skórę z twarzy, tylko w
innej sytuacji ją znajdował, ona się potem budziła, mimo, że to wszystko przeżywała jakby było...

Dawno temu oglądałam film w TV może w latach 80 tych chyba USA o 2 siostrach jedna młodsza była kaleką chodziła chyba o kulach druga starsza miała narzeczonego, obie mieszkały w jednym pokoiku. Jakimś cudem ta młodsza poznaje faceta licząc ze ją pokocha, jednak jest inaczej. Ponownie kogoś poznaje ale ów pan też nie...

więcej

Zasady są proste. Tworzymy opowiadanie i dopisujemy zdania tworząc tym samym historie. Każdy ma prawo dopisać maksymalnie jedno zdanie do poprzedniego. Zdania mogą trzymać spójną całość, mogą być fikcyjne, opierające się na poczuciu humoru, a także dramatyczne czy fantastyczne. Mogą być związane z jakiś filmem czy...