Cześć. Poszukuje jakiegoś dobrego filmu, którego akcja rozgrywa się na terenie Ameryki i przedstawia jej kolonizację, stosunek kolonizantów do tubylców, podróż do Ameryki, coś w tym stylu. Będę wdzięczny. :)
W tym temacie niech wpisują się ci użytkownicy, którzy wolą oglądać niektóre (albo wiele) filmy na starych kasetach video. Chodzi o podawanie tytułów i najlepiej, jeśli się pamięta, lektora, który czytał tekst polski.
1.Omen (Tomasz Knapik)
2.Szczęki (Tomasz Knapik)
3.Szklana pułapka (Tomasz Knapik)
4.Armia...
Witam! :)
Szukam dramatu o nastolatku, ktoremu waliło się życie. Kompletnie aspołeczny, kłótnie rodziców, problemy w
szkole. WSZĘDZIE CHODZIŁ W CZARNYM PŁASZCZU. Poznał jakąś dziewczynę, poszedł z nią na dyskotekę,
wymiotował. Nie jestem pewien czy taki był koniec, ale dobrze się skończyło, poprawił szkołę, a ta...
Czy ktoś wie jak kończy się film Przypadkowy mąż z Uma Thruman? Widziałam go do połowy, obecnie nie daje się go ściągnąć i nigdzie zobaczyć.
Poszukuję komedii, w której dwóch bohaterów ( nie wiem czy nie byli to Rosjanie ) mieli pracować dla jakiegoś bogacza. Poszukiwali jakiś jaj. Jak bogacz ich oprowadzał po jego domu to pokazywał na rzeczy jakie sa drogie itp. Dwaj bohaterowie nieumyślnie niszczyli dom.
Moglibyście polecić jakieś filmy nadające się do pokazania w szkole - z ograniczoną
ilością przemocy, seksu i strachu :)
Preferowałbym thrillery, ale wszystkie gatunki się nadadzą.
Masa jest takich tematów na forum i przepraszam, że jestem autorka kolejnego i przyczyniam się do pewnego "zaśmiecania". Ale szukam pewnego filmu od dawien dawna, i znaleźć nie mogę. Historię baardzo w skrócie i niedokładnie opowiedziała mi znajoma. Z uwagi na to, ze było to jakiś czas temu pamiętam jeszcze mniej,...
Na początku była na pewno scena w windzie, kobieta pracowała ze swoją przyjaciółką ze szkoły w jakimś
biurze. Kilka lat po skończeniu szkoły ta kobieta umawia się ,z chłopakiem, którego wtedy kochała, a on się z
niej naśmiewał. Ona chce się zemścić, ale on się zakochuje w niej, bo jej nie poznał. a ta jej koleżanka...