Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hmm, jakiś czas temu obejrzałam pewien film, który bardzo mi się spodobał i z przyjemnością obejrzałabym go ponownie, jednak nie pamiętam jaki ma tytuł (mam go dosłownie na końcu języka ;)). Jestem pewna, że ktoś z Was mi pomoże. Chodzi mi o thriller, którego bohaterką jest kobieta. Nie pamiętam czy jest po jakimś...

Hej, mam prośbę, chodzi mi o stylistykę lat 60 i 70. Znacie może jakieś filmy w których dobrze jest ona pokazana? To jak się ubierali, jakie mieli fryzury itp. Chodzi mi jednak nie tyle o dorosłych co bardziej młodzież, 14- 20 lat. Widziałam np. na Coulombie różne stroje ale chodzi mi o coś bardziej że sie tak wyraże...

więcej

obozach koncentracyjnych? Podajcie tytuły. Pliska

Tak myślę sobie czy jest sens 'zmieniać' na potrzeby filmu to czemu autor książki nadał już kształt? Zdenerwowało mnie po to tym jak obejrzałam "Sekretne okno" i "1408" - w przypadku pierwszego filmu bohater-psychopata żył sobie dalej w domku nad jeziorkiem (zajadając pewnie kukurydzę;)-dziwne to bo King w opowiadaniu...

więcej

widziałam już "Lost and delirious", "Efekt motyla", "the virgin suicides", , więc liczę na was i na dużo tytułów o tematyce którą wymieniłam w tytule, proszę

Wasze typy filmow spełniających warunki zawarte w temacie, dotykające tematyki chorób psychicznych w ciekawy, poruszający sposob-zatem nie puste odchyły, a coś z głębią, dwupłaszczyznością-cos co przemawia do widza i na długo pozostaje w jego pamięci

Zwracam się z gorącą prośbą do wszystkich użytkowników portalu
O PODANIE ALBO ZASEGUROWANIE FILMÓW w którym jest wyrażny albo spełniający jakąs funkcję poranek,świt czy jutrzenkę
bede dozgonnie wdzięczna i z góry dziękuje;) pozdrawiam

szkoda ze z filmwebem możemy cofnąc sie do roku '98 ja osobiście proponowałabym też coś z klasyki.. nie koniecznie 'oficjalnie' (bo chyba znaczenie to jakieś ma) ale tak dla wiadomości nas wszystkich tutaj.. z ciekawości zobaczyć co polecacie z lat '60, '70 np.. ;)

pozdrawiam

Hej

W połowie lat 80 jeszcze jako dziecko oglądałem niesamowity wówczas dla mnie film (oczywiście emitowany przez

TVP).
Dwaj żołnierze w czasie wojny (o ile pamiętam I lub II), błąkając się po lesie trafiają do tajemniczego zamku.

Gościnnie przyjmuje ich dziwny gospodarz zamczyska, oferując im nocleg w...